Фудбал Фудбал/Вести

Веза “Ибра – Деки, Миха” спасила Звезду теже казне

Фудбалски клуб Црвена звезда сазнао је казну од стране УЕФА.

Наиме, ако се сећате, у ложи нашег клуба за време утакмице 1/16 финала Лиге Европе седео је неки “незнани јунак” који је дебело извређао играча Милана, Златана Ибрахимовића, а снимак се нашао у јавности, па самим тиме доспео и до челника УЕФА-е.

Звезда је оптужена за расизам и УЕФА је разматрала какву казно да одреди нашем клубу. У међувремену, огласио се и наш клуб који је обећао да ће идентификовати виновника овог догађаја, али то је само било замазивање очију звездашкој и фудбалској јавности у Србији јер виновник никада није откривен (иако смо убеђени да се добро зна о коме се ради).

Али у помоћ Црвеној звезди ускочио је управо онај који је на тој утакмици био и вређан – Златан Ибрахимовић. Он је одбио да подигне приватну тужбу против Црвене звезде, а у писму које је достављено УЕФА-и нагласио је како се у Београду осећао безбедно. 

Оно што је нагласио јесте да не жели да се читава ствар подиже на неки виши ниво из простог разлога што је пријатељ и са Дејаном Станковићем (тренером Црвене звезде) са којим је био саиграч, као и са Синишом Михајловићем, кога (како каже) обожава.

Тако је Црвена звезда кажњена “само” са 30.000 евра и две утакмице без публике од којих је једна (друга) условна.

А “незнани јунак” ће вероватно опет, уз привилегије које му пружају челници фудбалског клуба Црвена звезда, да уђе на стадион и у ложу и то без икаквих консеквенци. Лепо, за пример осталима.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама