Odbojka Odbojka/Vesti SDCZ

OK Crvena zvezda i Zavod za sport i medicinu sporta potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

Odbojkaški klub Crvena zvezda i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ugovor su u Centru Zavoda na Košutnjaku potpisali gospodin Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i gospodin Nikola Rosić, generalni direktor OK Crvena zvezda.

Uz testiranja i korišćenjnj svih kapaciteta renomirane institucije i jedine specijalizovane ustanove čije su primarne oblasti sport i medicina sporta saradnja će sportistima OK Crvena zvezda omogućiti i besplatna pcr testiranja.

– Znači mnogo za OK Crvena zvezda to što će Zavod za sport i medicinu sporta voditi brigu o našim najmlađim sportistima i našim seniorima. Kao reprezentativac sam proveo skoro 20 godina u Zavodu, koji mi je svake godine pomagao da unapredim sebe. Smatram da je veoma značajan korak to što će se upravo Zavod brinuti o našim najmlađima, odbojkašima i odbojkašicama prvog tima, istakao je Nikola Rosić prilikom potpisavanja ugovora.

Istraživanja Zavoda za sport i medicinu sporta su prava riznica dragocenih podataka za kreiranje najviših dostignuća u vrhunskom sportu.

– Kao što sam i ja od početka svoje karijere pratio svoj razvojni put, tako smatram da će Zavod upravo tome doprineti, da naši sportisti na najbolji mogući način omoguće sebi da na psihološkom, zdravstvenom, i na fizičkom planu, napreduju iz godine u godinu.

Gospodin Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta, čestitao je novom generalnom direktoru OK Crvena zvezda Nikoli Rosiću na imenovanju.

– Želim ovom prilikom da čestitam Nikoli Rosiću na imenovanju. Vidim da je na pravom putu, vidim da će njegov put, kao i njegova karijera, ići uzlaznom putanjom. To mu želim od srca, i imaće podršku i pomoć nas kao institucije koja vodi računa o vrhunskim sportistima. Kao što je Nikola i rekao, ova saradnja daje mogućnost svim sportistima OK Crvena zvezda da budu zdravstveno, psihološki i motorički testirani ovde, u instituciji koja je renomirana i zaslužna za sve medalje naših vrhunskih sportista.

Potpisivanje ugovora sa Zavodom za sport i medicinu sporta jedan je od prvih poteza u kreiranju sistema i omogućavanju najboljih uslova.

– Potpisali smo i ugovore sa trenerima muške i ženske ekipe, to je bio neminovan potez, da bismo uz struku oformili i mišljenje o pojačanjima, koja su nam potrebna kako bismo ostvarili naše ciljeve i ambicije u narednoj sezoni.

Generalni direktor Crvene zvezde istakao je značaj i prioritet mlađih kategorija.

 Naš prioritet i cilj, kojem će Zavod za sport i medicinu sporta mnogo doprineti, jeste da vratimo mlađe kategorije. Da Crvena zvezda bude prepoznatljiva i u Srbiji i u inostranstvu kao neko ko ima najbolji sistem mlađih kategorija. Da iz zdravih korena, zdrave osnove, budemo jednog dana šampionski klub.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama