Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује Цедевита Олимпију (среда, 18 часова)

Кошаркаши Црвене звезде дочекују у среду екипу Цедевита Олимпије у заосталој утакмици 11.кола АБА лиге.

Меч се без присуства публике игра од 18 часова у хали „Александар Николић“.

Ово ће бити трећа утакмица два клуба, а последњи је практично био и један од последњих такмичарских мечева који је одигран уз присуство публике пре „затварања“ због пандемије.

У тој утакмици у хали „Александар Николић“ која је одиграна 01.03.2020. године црвено-бели су славили 88:73.

Овај меч биће одигран у другачијим околностима, без присуства публике и представља дерби који ће одредити распоред на врху табеле.

Обе екипе улазе у овај меч након важних победа у мечевима 25.кола АБА лиге. Црвена звезда је славила против Игокее, док је Цедевита Олимпија савладала Морнар, али ће црвено-бели у односу на недељну утакмици бити ослабљени неиграњем Лендрија Нока (није био регистрован у тренутку отказивања утакмице која је била одложена због Ковида-19 и инфицирања Џордана Лојда) и Марка Јагодића Куриџе који ће бити одсутан 3 недеље због повреде колена:

– Ово ће бити дерби за друго место и врло важна утакмица за оба тима. Олимпија је одличан тим, добро укомпонован, тим који добро игра и у доброј је форми. Ми имамо хендикеп у одсуству Лендрија Нока и Марка Јагодића Куриџе, али желимо да освојимо нове бодове које би значили велики корак ка другом месту пред плеј-оф – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Огњен Добрић: – Очекује нас још једна у низу изузетно тешких утакмица, важних за распоред на врху табеле. И даље смо у ритму утакмица среда-недеља и мораћемо да нађемо додатну енергију након недељне утакмице, али на првом месту и ротације која ће бити скраћена за два играча која ће нам недостајати у среду. Олимпија Цедевита игра одлично, победили су Морнар у Бару што довољно говори о њиховим квалитетима, али и тренутној форми. Мораћемо да одиграмо врло борбено и са пуно енергије ову утакмицу – рекао је првотимац црвено-белих.

Већ у недељу два тима одригаће и заосталу утакмицу 24.кола овога пута у дворани „Стожице“ у Љубљани са почетком у 17 сати.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама