Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ

Polovičan učinak kadetkinja proteklog vikenda

Kadetkinje OK Crvena zvezda zabeležile su polovičan uspeh proteklog vikenda u Hali sportova “Žarkovo”, u okviru završnog turnira lige Beograda.

Crveno-bele su savladale u subotu ekipu Blok-Auta (3:1), dok su u nedelju poražene od vršnjakinja iz ekipe Tent maksimalnim rezultatom, (0:3).

U prvom meču programa završnog turnira za kadetkinje, u subotu, selekcija koju predvodi trener Ognjen Bulić nije imala većih problema da upiše drugu pobedu. Osim u prvom setu, koji je u finišu pripao ekipi Blok-Auta, u naredna tri seta Zvezda je kontrolisala dešavanja i zasluženo slavila 3:1 – 22:25, 25:21, 25:16, 25:18.

U nedelju smo videli uzbudljiviju utakmicu. Rezultat nam ne otkriva pravo stanje, jer su Zvezdine zaslužile mnogo više iz ovog susreta – 3:0 (25:21, 25:18, 28:26).

Prvi set je rešen praktično na jednu loptu. Nakon početnog odmeravanja snaga i perioda igre u kojem su obe ekipe osvajale naizmečno poene, Tent je prvi ostvario osetniju prednost u drugom delu seta, (19:14). Posle dva tajm-auta Ognjena Bulića, Zvezda se vratila u meč na servis Anice Ninčić i Staše Stamenković i stigla do izjednačenja – 20:20. Jedna lopta je odlučila prilikom rezultata 23:21 i Tent je došao do prednosti, 1:0.

Na krilima prvog seta Tent se brzo rezultatski odlepio u drugom. crveno-bele se nisu snašle u tom ritmu. Pokušale su u finišu da uhvate priključak, ali su igračice Tenta koristile svoje prilike da dupliraju prednost.

Treći set je bio vrlo dinamičan, uzbudljiv. Opet je Tent kreirao prednost na startu (11:6), koju su crveno-bele na servis Staše Stamenković, i poene Anice Ninčić i Andree Simovski stigle (12:12), a zatim i prestigle kada je na servis liniju stala Iva Andonov, (13:16). Tent je uspeo da izjednači, i do kraja smo gledali poen za poen. Pri rezultatu 23:24 crveno-bele su imale dve kontre da završe set, koje nisu realizovale. Dva uspešna bloka Tenta su odlučila, pa je ekipa iz Obrenovca i treći set rešila u svoju korist na razliku, 28:26.

Narednog vikenda očekuju nas odlučujuči mečevi u borbi za plasman u ligi Beograda i plasman na završni turnir Prvenstva Srbije. Crvena zvezda se nalazi 3. mestu sa skorom od dve pobede i jednim porazom.

Izvor: SD Crvena zvezda

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama