Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Košarkašice Crvena zvezde šampionke Srbije!

Košarkašice Crvene zvezde Kombank osvojile su 32. šampionsku titulu u istoriji kluba!

Najmlađa ekipa u ligi je šampion Srbije! Crveno-bele su u trećem meču finalne serije plej-ofa savladale Art Basket 77-61 i četvrti put uzastopno podigle šampionski pehar!

Od samog starta je ekipa Dragana Vukovića pokazala zašto je šampion. Uz veliku podršku, crveno-bele su imale dvocifrenu prednosti tokom celog toka meča, izuzev jednog navrata u poslednjem periodu Art Basket nije uspeo ozbiljnije da zapreti.

Serijom 13-1, uz dve trojke Nađe Nedeljkov i jedne Ivane Katanić, Zvezda je zagospodarila parketom. Od samog starta su kontrolisale dešavanja na parketu i dvocifrenu prednost. U finišu prve četvrtine, gošće su sa dve vezane trojke uspele da smanje minus, ali je Maša Janković sa penala potvrdila 20-10 za kraj prvog perioda.

I u nastavku Zvezda nije odustajala od svoje igre, nametnule su svoj ritam šampionke Srbije i novom serijom 12-2 otišle na +18 u 15.minutu, (32-14). Nađa Nedeljkov je bila u sjajnom šuterskom ritmu, a Ivana Katanić u svom stilu, brža od sirene, pogodila za 2+1 i 40-25 nakon prvog poluvremena.

Na sve ili ništa je krenuo Art Basket u trećem kvartalu, serijom 8-2 uspeo da za kratko spusti minus ispod 10 razlike, ali su u mini serijama odgovarale crveno-bele i kada je god bilo potrebno odbrana je bila na nivou. Bez poena Katarine Zec malo toga je polazilo za rukom Artu, Snežana Čolić je pokušavala da pred poslednjih deset minuta umanji razliku i pruži još jednu priliku saigračicama za povratak, ali je Tamara Čorto iz kornera, na asistenciju Ivane Katanić, ugasila nadu, 57-43.

Vezala je Katarina Zec šest poena, Snežana Čolić dodala trojku i Art je imao minus od osam poena na 5 minuta pre kraja velikog finala, (62-54). Ali, to je bilo to. Zvezda je serijom 13-0 prigrlila šampionski pehar. Zasluženo, kako to šampioni rade, najboljom igrom kad je bilo najpotrebnije. Katarina Dešić je postigla svoje prve poene na meču, poslednje ove sezone za šampione Srbije, a Art Basket je preko Ivone Miljanić i Marte Mitrović postavio konačnih 77-61. Respekt prema protivniku su pokazale crveno-bele, ostalo je 11 sekundi, ali je Jovana Spasovski sačekala da istekne vreme, spustila loptu i slavlje je počelo.

Nađa Nedeljkov je ubacila 19 poena, Ivana Katanić ostvarila novi dabl-dabl: 17 poena i 12 asistencija, 17 poena je ubacila i Milica Bojović. Maša Janković je takođe upisala dabl-dabl . 12 poena i 12 skokova.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Naumčev, Dešić 2, Katanić 17 (7sk 12as 2ukl 1blk), Čorto 3 (4sk), Deurić 2 (2sl 1blk), Spasovski, Janković 12 (12sk 2as 3ukl 2blk), Nedeljkov 19 (2sk 2as), Ristić, Bojović 17 (6sk 1ukl), Avlijaš 5 (2sk 1ukl 1blk), Zečević. Trener: Dragan Vuković.

Najbolji strelac finalnog meča je Nađa Nedeljkov sa 19 poena. Nađi je priznanje uručio Bojan Popović, komesar lige.

– Mislim da smo ušle u meč sa više energije, motivacija nije manjkala nijednoj ekipi. Možda smo imali i malo više sreće. Čestitala bih protivniku na fer i korektnoj igri, kao i mojim saigračicama.

MVP finalnog meča je kapiten Crvene zvezde, Ivana Katanić. Ivana je meč završila sa dabl-dabl učinkom – 17 poena i 12 asistencija, uz 7 skokova i 33 indeksna poena. Ivani je plaketu uručio Bojan Popović, komesar lige.

– Bilo je zanimljivo finale, iako smo mi sve vreme vodile, opet je postojala šansa da nas stignu, pogotovu zbog prošle utakmice gde su napravile seriju 23:0. Nismo smele da se opustimo i držale smo tu razliku od početka do kraja. Borbenost i naša mladost su presudile.

Trener Dragan Vuković je osvojio četvrti uzastopni šampionski pehar sa Crvenom zvezdom, i više nego zasluženo.

– Dve, sigurno, najmlađe ekipe u Ligi su došle do finala. Bez stranaca. I to treba da bude podstrek za sve nas. Da radimo sa mladima, bez stranih igrača, da gradimo budućnost, naše, srpske košarke. Art je imao fantastičnu sezonu i mislim da nema za čim da žali. Ne treba od uspeha da pravi neuspeh. Stvarno su igrali fantastično cele sezone, došli su do jednog trofeja, igrali za drugi, jako uspešno. Mi smo možda za nijansu bili bolji, iskusniji. Kod mene imaju dve ili tri igračice koje imaju iskustvo osvajanja trofeja i one su ovo iznele. Mislim na Bojović i Katanić i one su iznele ovu finalnu seriju. Mislim da smo zasluženo bili prvi. Mada kako je krenula sezona, i gde su nas stavljali, na pola tabele, ovo je fenomenalan uspeh. U ovaj rezultat smo verovali ja, moja uprava i igrači.

Zlatne medalje šampionskoj ekipi Crvene zvezde i srebrne medalje finalisti plej-ofa ekipi Art Basketa dodelio je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić. Pehar u trajno vlasništvo prvaku Prve ženske lige Srbije za sezonu 2020/21 ekipi Crvene zvezde Kombank dodelio je predsednik KSS Predrag Danilović. Veliki prelazni pehar prvaku Srbije u takmičarskoj sezoni 2020/2021 ekipi Crvene zvezde Kombank uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.

KKŽ Crvena zvezda Kombank šampion Srbije!

Izvor: SD Crvena zvezda

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama