Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Кошаркашице Црвена звезде шампионке Србије!

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк освојиле су 32. шампионску титулу у историји клуба!

Најмлађа екипа у лиги је шампион Србије! Црвено-беле су у трећем мечу финалне серије плеј-офа савладале Арт Баскет 77-61 и четврти пут узастопно подигле шампионски пехар!

Од самог старта је екипа Драгана Вуковића показала зашто је шампион. Уз велику подршку, црвено-беле су имале двоцифрену предности током целог тока меча, изузев једног наврата у последњем периоду Арт Баскет није успео озбиљније да запрети.

Серијом 13-1, уз две тројке Нађе Недељков и једне Иване Катанић, Звезда је загосподарила паркетом. Од самог старта су контролисале дешавања на паркету и двоцифрену предност. У финишу прве четвртине, гошће су са две везане тројке успеле да смање минус, али је Маша Јанковић са пенала потврдила 20-10 за крај првог периода.

И у наставку Звезда није одустајала од своје игре, наметнуле су свој ритам шампионке Србије и новом серијом 12-2 отишле на +18 у 15.минуту, (32-14). Нађа Недељков је била у сјајном шутерском ритму, а Ивана Катанић у свом стилу, бржа од сирене, погодила за 2+1 и 40-25 након првог полувремена.

На све или ништа је кренуо Арт Баскет у трећем кварталу, серијом 8-2 успео да за кратко спусти минус испод 10 разлике, али су у мини серијама одговарале црвено-беле и када је год било потребно одбрана је била на нивоу. Без поена Катарине Зец мало тога је полазило за руком Арту, Снежана Чолић је покушавала да пред последњих десет минута умањи разлику и пружи још једну прилику саиграчицама за повратак, али је Тамара Чорто из корнера, на асистенцију Иване Катанић, угасила наду, 57-43.

Везала је Катарина Зец шест поена, Снежана Чолић додала тројку и Арт је имао минус од осам поена на 5 минута пре краја великог финала, (62-54). Али, то је било то. Звезда је серијом 13-0 пригрлила шампионски пехар. Заслужено, како то шампиони раде, најбољом игром кад је било најпотребније. Катарина Дешић је постигла своје прве поене на мечу, последње ове сезоне за шампионе Србије, а Арт Баскет је преко Ивоне Миљанић и Марте Митровић поставио коначних 77-61. Респект према противнику су показале црвено-беле, остало је 11 секунди, али је Јована Спасовски сачекала да истекне време, спустила лопту и славље је почело.

Нађа Недељков је убацила 19 поена, Ивана Катанић остварила нови дабл-дабл: 17 поена и 12 асистенција, 17 поена је убацила и Милица Бојовић. Маша Јанковић је такође уписала дабл-дабл . 12 поена и 12 скокова.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев, Дешић 2, Катанић 17 (7ск 12ас 2укл 1блк), Чорто 3 (4ск), Деурић 2 (2сл 1блк), Спасовски, Јанковић 12 (12ск 2ас 3укл 2блк), Недељков 19 (2ск 2ас), Ристић, Бојовић 17 (6ск 1укл), Авлијаш 5 (2ск 1укл 1блк), Зечевић. Тренер: Драган Вуковић.

Најбољи стрелац финалног меча је Нађа Недељков са 19 поена. Нађи је признање уручио Бојан Поповић, комесар лиге.

– Мислим да смо ушле у меч са више енергије, мотивација није мањкала ниједној екипи. Можда смо имали и мало више среће. Честитала бих противнику на фер и коректној игри, као и мојим саиграчицама.

МВП финалног меча је капитен Црвене звезде, Ивана Катанић. Ивана је меч завршила са дабл-дабл учинком – 17 поена и 12 асистенција, уз 7 скокова и 33 индексна поена. Ивани је плакету уручио Бојан Поповић, комесар лиге.

– Било је занимљиво финале, иако смо ми све време водиле, опет је постојала шанса да нас стигну, поготову због прошле утакмице где су направиле серију 23:0. Нисмо смеле да се опустимо и држале смо ту разлику од почетка до краја. Борбеност и наша младост су пресудиле.

Тренер Драган Вуковић је освојио четврти узастопни шампионски пехар са Црвеном звездом, и више него заслужено.

– Две, сигурно, најмлађе екипе у Лиги су дошле до финала. Без странаца. И то треба да буде подстрек за све нас. Да радимо са младима, без страних играча, да градимо будућност, наше, српске кошарке. Арт је имао фантастичну сезону и мислим да нема за чим да жали. Не треба од успеха да прави неуспех. Стварно су играли фантастично целе сезоне, дошли су до једног трофеја, играли за други, јако успешно. Ми смо можда за нијансу били бољи, искуснији. Код мене имају две или три играчице које имају искуство освајања трофеја и оне су ово изнеле. Мислим на Бојовић и Катанић и оне су изнеле ову финалну серију. Мислим да смо заслужено били први. Мада како је кренула сезона, и где су нас стављали, на пола табеле, ово је феноменалан успех. У овај резултат смо веровали ја, моја управа и играчи.

Златне медаље шампионској екипи Црвене звезде и сребрне медаље финалисти плеј-офа екипи Арт Баскета доделио је генерални секретар КСС Златко Болић. Пехар у трајно власништво прваку Прве женске лиге Србије за сезону 2020/21 екипи Црвене звезде Комбанк доделио је председник КСС Предраг Даниловић. Велики прелазни пехар прваку Србије у такмичарској сезони 2020/2021 екипи Црвене звезде Комбанк уручио је председник КСС Предраг Даниловић.

ККЖ Црвена звезда Комбанк шампион Србије!

Извор: СД Црвена звезда

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама