Fudbal Fudbal/Vesti

Katai oduševio klince

Prvotimac Crvene zvezde Aleksandar Katai uveličao je otvaranje projekta Mocart Sporta u kom će najtalentovaniji mališani koji žele da se bave fudbalom i drugim sportovima imati priliku da to čine potpuno besplatno, a oni najbolji će imati priliku da idu na kamp kod Dejana Stankovića.

Više od sto mališana je na terenu FK Mladi Mabat dobilo priliku da pokaže šta zna sa loptom i to pred Kataijem. Spektakularni otvoreni čas fudbala označio je početak projekta Mocartove besplatne škole sporta, a 70 dece uzrasta od 7 do 10 godina biće izabrano za jedinstvenu školicu koju je osnovano fudbalski trener Milorad Bajić. Deca će bez ikakve nadoknade moći da treniraju dva puta nedeljno.

Vidno nasmejan i uzbuđen što je mogao da upotpuni otvaranje ovog događaja bio je Aleksandar Katai.

– I u moje vreme su se plaćale članarine, ali sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci. Ovakvi projekti su mnogo značajni, da svako dobije priliku da trenira omiljeni sport. Sećam se kada sam počinjao u rodnom Srbobranu, na inicijativu oca i dede, bio sam veoma uzbuđen pred svaki izlazak na teren. Čini mi se da isto osećaju i ovi klinci danas. Drago mi je da sam upotpunio događaj, a pozvao bih svu decu da se prijave i za ostale sportove. Ja sam odabrao fudbal i nisam pogrešio, ali neka svako izabere šta voli. Najvažnije je samo da su aktivni i da se bave sportom – poručio je Katai, koji se potrudio da svakom detetu izađe u susret za fotografiju i autogram.

Motivisani, rastrčani, nasmejani i uzbuđeni, želela su deca da se pokažu u što boljem svetlu, a čitave porodice imale su priliku da uživaju u fudbalskom druženju. Nije bilo važno ko je postigao više golova ili se najbolje pokazao, već to da se sport vraća deci. Roditelji su oduševljeni čitavim projektom.

– Za decu nema ništa lepse od druženja u prirodi. Sport je na prvom mestu značajan zbog duhovnog i mentalnog razvoja, ali i fizičkog. Ovaj Mocartov projekat je nesto najlepše što je moglo da se organizuje za decu, koja su celu zimu bila sputana, onemogućen im je društveni život. Sada mogu da izađu na sunce, da se druže, razvijaju takmičarski i timski duh – rekao je Igor Drakić, koji je bez razmišljanja prijavio sina Viktora za otvoreni trening.

Tajna napretka krije se u tome da počnete, a talenat nema cenu – to je ono čime se vodi i Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija Mocarta.

– Otvoreni čas fudbala je pokazao koliko ovakvi događaji znače mališanima, da upoznaju svoje idole i da dobiju priliku da treniraju omiljeni sport. Zato pozivamo roditelje da prijave svoju decu i za sledeća tri javna časa, u Nišu, Aranđelovcu i u Beogradu i da zajedno pošaljemo poruku da talenat nema cenu – naglasio je Popović.

Izvor: SD Crvena zvezda

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama