Фудбал Фудбал/Вести

Катаи одушевио клинце

Првотимац Црвене звезде Александар Катаи увеличао је отварање пројекта Моцарт Спорта у ком ће најталентованији малишани који желе да се баве фудбалом и другим спортовима имати прилику да то чине потпуно бесплатно, а они најбољи ће имати прилику да иду на камп код Дејана Станковића.

Више од сто малишана је на терену ФК Млади Мабат добило прилику да покаже шта зна са лоптом и то пред Катаијем. Спектакуларни отворени час фудбала означио је почетак пројекта Моцартове бесплатне школе спорта, а 70 деце узраста од 7 до 10 година биће изабрано за јединствену школицу коју је основано фудбалски тренер Милорад Бајић. Деца ће без икакве надокнаде моћи да тренирају два пута недељно.

Видно насмејан и узбуђен што је могао да употпуни отварање овог догађаја био је Александар Катаи.

– И у моје време су се плаћале чланарине, али спорт би требало да буде доступан свој деци. Овакви пројекти су много значајни, да свако добије прилику да тренира омиљени спорт. Сећам се када сам почињао у родном Србобрану, на иницијативу оца и деде, био сам веома узбуђен пред сваки излазак на терен. Чини ми се да исто осећају и ови клинци данас. Драго ми је да сам употпунио догађај, а позвао бих сву децу да се пријаве и за остале спортове. Ја сам одабрао фудбал и нисам погрешио, али нека свако изабере шта воли. Најважније је само да су активни и да се баве спортом – поручио је Катаи, који се потрудио да сваком детету изађе у сусрет за фотографију и аутограм.

Мотивисани, растрчани, насмејани и узбуђени, желела су деца да се покажу у што бољем светлу, а читаве породице имале су прилику да уживају у фудбалском дружењу. Није било важно ко је постигао више голова или се најбоље показао, већ то да се спорт враћа деци. Родитељи су одушевљени читавим пројектом.

– За децу нема ништа лепсе од дружења у природи. Спорт је на првом месту значајан због духовног и менталног развоја, али и физичког. Овај Моцартов пројекат је несто најлепше што је могло да се организује за децу, која су целу зиму била спутана, онемогућен им је друштвени живот. Сада могу да изађу на сунце, да се друже, развијају такмичарски и тимски дух – рекао је Игор Дракић, који је без размишљања пријавио сина Виктора за отворени тренинг.

Тајна напретка крије се у томе да почнете, а таленат нема цену – то је оно чиме се води и Борјан Поповић, директор Сектора корпоративних комуникација Моцарта.

– Отворени час фудбала је показао колико овакви догађаји значе малишанима, да упознају своје идоле и да добију прилику да тренирају омиљени спорт. Зато позивамо родитеље да пријаве своју децу и за следећа три јавна часа, у Нишу, Аранђеловцу и у Београду и да заједно пошаљемо поруку да таленат нема цену – нагласио је Поповић.

Извор: СД Црвена звезда

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама