Фудбал Фудбал/Вести

Фалћинели други најефикаснији Италијан ван Апенина

Нападач Црвене звезде – Дијего Фалћинели је други најефикаснији италијански интернационалац када је реч о фудбалерима који наступају у иностранству, с обзиром на то да је постигао укупно 11 голова у свим такмичењима носећи црвено-бели дрес.

Од самог старта у црвено-белом дресу, Фалћинели је пружао сигурност да је са њим наш клуб добио нападача способног да постиже голове, креира и максимално ради за екипу. Брзо је Италијан прирастао за срце свим навијачима Црвене звезде, а посебно упечатљив био је погодак против Арарата после ког је наш клуб изборио пласман у групну фазу Лиге Европе. Да је способан да постиже голове у континенталним утакмицама показао је и када је затресао мрежу Слован Либереца у убедљивом тријумфу нашег клуба од 5:1.

У досадашњем делу сезоне када је реч о Суперлиги, Фалћинели је постигао укупно осам погодака. Уписао у стрелце против Вождовца (2), Инђије (2), Напретка (2), Младости и Бачке, а био је прецизан и у дуелу са ИМТ-ом у Купу Србије. Све то га води на коту 11 постигнутих голова, али верујемо да ће до краја сезоне поправити тај биланс и можда и достићи Мозе Кена, првотимца ПСЖ-а који је стрелац 15 погодака у досадашњем делу сезоне. Фалћинели ће такође бити у прилици да “сруши” и лични рекорд, јер је у досадашњем делу каријере највећи број голова постигао у дресу Перуђе која се тада такмичила у Серији Б – 14.

Иза Фалћинелија по броју постигнутих голова су: Жоржињо, Федерико Македа, Николо Думитру, Матија Монтини, Вићенцо Грифо, Данијел Калиђури, Фабио Борини и Дијего Фабрини.

Извор: СД Црвена звезда

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама