Остали спортови СДЦЗ

Честитке Звездиним олимпијцима

Председник Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда др Небојша Човић честитао је спортистима црвено-беле породице који су до сада обезбедили пласман на Олимпијске игре које се одржавају ове године у Токију.

„Спортисти клубова Спортског друштва Црвена звезда још једном су показали своју упорност, истрајност и умеће да дођу до врхунских резултата, а самим тим да буду присутни на спортској мапи света.

Чак и у ова јако тешка времена, када је свет окупиран борбом против пандемије вируса Ковид-19, спортисти и клубови Спортског друштва Црвена звезда проналазе начин и мотив да прикажу своје најбоље и остваре резултате којима ћемо се сви поносити.

Џудисти Црвене звезде, уз велику подршку менаџмента клуба, из године у годину бележе фантастичне резултате. Немања Мајдов не престаје да нас одушевљава својом борбеношћу и упорношћу. Својим изузетним резултатима у олимпијском циклусу је показао да од њега можемо очекивати медаљу са Олимпијских игара у Токију. Андреа Стојадинов и Милица Николић су успеле да се нађу у олимпијској норми. Ипак, на нашу и њихову жалост, пошто наступају у истој категорији само једна од њих две ће моћи да буде представник Србије у престоници Јапана. Која ће од њих две путовати са репрезентацијом Србије остаје да се види када се буде подвукла црта након Светског првенства.

Стонотениска репрезентација Србије је у квалификацијама одржаним у јануару прошле године остварила победе против Аустрије и Хонг Конга и тиме стекла право на наступ на највећој спортској смотри на свету. Чланови најбоље селекције наше земље су и Звездини стонотенисери Марко Јевтовић и Жолт Пете.

Атлетски клуб Црвена звезда је у новембру 2019. године направио изузетан потез довођењем бацача кугле Армина Синанчевића. Из сезоне у сезону овај сјајни атлетичар је подизао своју форму и лествицу својих могућности обарањем државних рекорда на дворанским такмичењима. Синанчевић је обезбедио визу за ОИ у Токију и од њега можемо очекивати веома добре резултате.

Црвена звезда је протекле недеље добила још једног, шестог представника на Олимпијским играма 2021. године. Најпријатније изненађење приредила нам је веслачица Јована Арсић. Она је у скифу успела да као трећа у квалификацијама, иза неприкосновених посада Русије и Украјине, обезбеди учешће међу најбољим спортистима света.

Верујемо, надамо се и очекујемо да ће Црвена звезда имати још више представника који ће се борити под српском заставом на ОИ у Јапану.

Користим ову прилику да честитам свим Звездиним спортистима који су обезбедили учешће на Олимпијским играма, њиховим тренерима и менаџментима клубова на фантастичним остварењима и желим пуно успеха у Токију.“

Извор: СД Црвена звезда

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама