Ostali sportovi SDCZ

Kreće stonoteniski foto-finiš…

Nakon nešto manje od meseca dana koliko je trajala pauza u stonoteniskim takmičenjima, konačno dolazi period u kojem će sve ono što je učinjeno u ovoj, u najmanju ruku, neobičnoj sezoni dobiti svoj epilog. Stonoteniserkama i stonoteniserima Crvene zvezde ostala su još četiri sudbonosna koraka nakon kojih će se znati kako će prethodnih 365 dana biti upisano u klupskoj istoriji.

Prvi na teren  posle navedene takmičarske pauze izlaze stonoteniseri Crvene zvezde. Nakon trijumfa u velikom derbiju srpskog stonog tenisa protiv zrenjaninskog Banata, kapiten Marko Jevtović i saigrači u ponedeljak 12. aprila u dvorani na zapadnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” sa početkom od 17 časova dočekuju večitog rivala, ekipu Partizana. Biće to treći ovosezonski duel crveno i crno-belih, a u prethodna dva oba tima su po jednom slavila. U prvoj fazi takmičenja, u okviru 9. kola Partizan je ostvario ubedljiv trijumf rezultatom 4:1, a jedini poen našoj ekipi doneo je Marko Jevtović koji je rezultatom 3:1 u setovima savladao Bojana Miloševića. Drugo odmeravanje snaga zabeleženo je u okviru 14. kola kada su se crveno-beli u potpunosti revanširali protivniku i slavili sa maksimalnih 4:0.

Dva dana kasnije 14. aprila sa početkom od 20 časova stonoteniseri Crvene zvezde gostuju u Temerinu gde će u Sportskoj hali “Temerin” odmeriti snage sa ekipom Temerina Ferocoop. Dve ekipe su takođe u dosadašnjem delu sezone dva puta međusobno odmerile snage zabeležena su dva trijumfa crveno-belih maksimalnim rezultatom 4:0.

Crvena zvezda sa skorom od 15 trijumfa i dva poraza trenutno zauzima drugu poziciju na superligaškoj tabeli. Trenutni lider je ekipa zrenjaninskog Banata koja ima skog 16/1 i svi očekuju da će duel ove dve ekipe u poslednjem koli plej-ofa koje je na programu polovinom meseca maja odlučiti o novom šampionu Srbije. Da bi tako i bilo puleni trenera Slobodana Taskovića imaju obavezu da ostvare trijumfe kako u predstojećim duelima sa Partizanom i Temerinom Ferocoop, tako i u susretu sa niškom Železničarom koji prema postojećem planu treba da se odigra 12 dana meseca maja.

Kada je reč o našim devojkama, one u finiš sezone ulaze sa dobrim izgledima da ostvare ciljeve koji su zacrtani uoči aktuelne sezone. Crveno-bele su u dosadašnjem delu sezone ostvarile pet trijumfa i 12 poraza pa uoči poslednja četiri superligaška duela imaju pobedu više od ekipe Vršca koja se nalazi u zoni ispadanja, ali treba naglasiti da naše stonoteniserke imaju i bolji međusobni skor. U samo dva dana kapitenka Neda Kandić i saigračice, isto toliko puta izlaze na teren. Prvo će u petak 16. aprila sa početkom od 17 časova gostovati ekipi Sente, ekipi koja trenutno zauzima poziciju više na tabeli superligaškog plej-auta sa jednim trijumfom više. S`obzirom da su obe ekipe u dosadašnjem delu sezone slavile po jednom i to rezultatom 4:2 jasno je da će pobednik predstojećeg susreta imati bolji međusobni skor, a time i gotovo izvesno izbeći grčevitu borbu za opstanak u samom sezonskom foto-finišu. 

Dan kasnije, u subotu 17. aprila sa početkom od 10 časova crveno-bele u dvorani na zapadnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” dočekuju nezgodnu ekipu novosadskog Flipa protiv koje su u oba ovosezonska duela doživeli ubedljive poraze rezultatom 4:0, ali i pored te činjenice ne želimo i ne smemo da kažemo da su Novosađanke u tom duelu apsolutne favoritkinje.

Nakon navedenih duela naše devojke bi u poslednja dva superligaška duela koji su na programu narednog meseca trebali da imaju prilično lake zadatke pošto im slede duelu sa odavno prežaljenom ekipom Uniree iz Uzdina koja ne zna za trijumf u aktuelnoj sezoni, a na kraju sledi i gostovanje u Novom Sadu neprikosnovenoj ekipi NS 2011 koja svojim kvalitetom sigurno ne zaslužuje učešće u plej-autu.

U svakom slučaju, finiš sezone je sve bliži, a sve smo sigurniji u uverenje da nas za mesec dana očekuje dvostruko slavlje i konačno prišivanje prve zvezdice iznad grba našeg kluba, zvezdice koja će označiti jubilarnu desetu osvojenu šampionsku titulu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama