Остали спортови СДЦЗ

Креће стонотениски фото-финиш…

Након нешто мање од месеца дана колико је трајала пауза у стонотениским такмичењима, коначно долази период у којем ће све оно што је учињено у овој, у најмању руку, необичној сезони добити свој епилог. Стонотенисеркама и стонотенисерима Црвене звезде остала су још четири судбоносна корака након којих ће се знати како ће претходних 365 дана бити уписано у клупској историји.

Први на терен  после наведене такмичарске паузе излазе стонотенисери Црвене звезде. Након тријумфа у великом дербију српског стоног тениса против зрењанинског Баната, капитен Марко Јевтовић и саиграчи у понедељак 12. априла у дворани на западној трибини стадиона “Рајко Митић” са почетком од 17 часова дочекују вечитог ривала, екипу Партизана. Биће то трећи овосезонски дуел црвено и црно-белих, а у претходна два оба тима су по једном славила. У првој фази такмичења, у оквиру 9. кола Партизан је остварио убедљив тријумф резултатом 4:1, а једини поен нашој екипи донео је Марко Јевтовић који је резултатом 3:1 у сетовима савладао Бојана Милошевића. Друго одмеравање снага забележено је у оквиру 14. кола када су се црвено-бели у потпуности реванширали противнику и славили са максималних 4:0.

Два дана касније 14. априла са почетком од 20 часова стонотенисери Црвене звезде гостују у Темерину где ће у Спортској хали “Темерин” одмерити снаге са екипом Темерина Ferocoop. Две екипе су такође у досадашњем делу сезоне два пута међусобно одмериле снаге забележена су два тријумфа црвено-белих максималним резултатом 4:0.

Црвена звезда са скором од 15 тријумфа и два пораза тренутно заузима другу позицију на суперлигашкој табели. Тренутни лидер је екипа зрењанинског Баната која има ског 16/1 и сви очекују да ће дуел ове две екипе у последњем коли плеј-офа које је на програму половином месеца маја одлучити о новом шампиону Србије. Да би тако и било пулени тренера Слободана Тасковића имају обавезу да остваре тријумфе како у предстојећим дуелима са Партизаном и Темерином Ferocoop, тако и у сусрету са нишком Железничаром који према постојећем плану треба да се одигра 12 дана месеца маја.

Када је реч о нашим девојкама, оне у финиш сезоне улазе са добрим изгледима да остваре циљеве који су зацртани уочи актуелне сезоне. Црвено-беле су у досадашњем делу сезоне оствариле пет тријумфа и 12 пораза па уочи последња четири суперлигашка дуела имају победу више од екипе Вршца која се налази у зони испадања, али треба нагласити да наше стонотенисерке имају и бољи међусобни скор. У само два дана капитенка Неда Кандић и саиграчице, исто толико пута излазе на терен. Прво ће у петак 16. априла са почетком од 17 часова гостовати екипи Сенте, екипи која тренутно заузима позицију више на табели суперлигашког плеј-аута са једним тријумфом више. С`обзиром да су обе екипе у досадашњем делу сезоне славиле по једном и то резултатом 4:2 јасно је да ће победник предстојећег сусрета имати бољи међусобни скор, а тиме и готово извесно избећи грчевиту борбу за опстанак у самом сезонском фото-финишу. 

Дан касније, у суботу 17. априла са почетком од 10 часова црвено-беле у дворани на западној трибини стадиона “Рајко Митић” дочекују незгодну екипу новосадског Флипа против које су у оба овосезонска дуела доживели убедљиве поразе резултатом 4:0, али и поред те чињенице не желимо и не смемо да кажемо да су Новосађанке у том дуелу апсолутне фавориткиње.

Након наведених дуела наше девојке би у последња два суперлигашка дуела који су на програму наредног месеца требали да имају прилично лаке задатке пошто им следе дуелу са одавно прежаљеном екипом Унирее из Уздина која не зна за тријумф у актуелној сезони, а на крају следи и гостовање у Новом Саду неприкосновеној екипи НС 2011 која својим квалитетом сигурно не заслужује учешће у плеј-ауту.

У сваком случају, финиш сезоне је све ближи, а све смо сигурнији у уверење да нас за месец дана очекује двоструко славље и коначно пришивање прве звездице изнад грба нашег клуба, звездице која ће означити јубиларну десету освојену шампионску титулу.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама