Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Javor – Crvena zvezda 1:5 (1:2)

Fudbaleri Crvene zvezde su rutinski savladali Javor u Ivanjici sa 5:1 u okviru 31. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su uprkos vođstvu domaće ekipe, brzo izjednačili i okrenuli tok meča u svoju korist do ubedljive pobede. Dvostruki strelac u našem timu bio je Aleksandar Kataji, a pored njega pogodili su Nemanja Milunović, El Fardu Ben i Filipo Falko.

Javor – Crvena zvezda 1:5 (1:2)

Stadion: „Gradski stadion u Ivanjici“.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Luković u 4. minutu za Javor, a Katai u 8. i 31, Milunović u 65, Ben u 72. i Falko u 82. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Dukure, Rušević (Javor), Kanga, Krstović, Borjan (Crvena zvezda).

Javor: Velimirović, Jevtić, Ostojić, Pavišić, Jevremović, Maričić(od 67. Rušević), Dukure, Nikolić(od 77. Vico), Šćepanović(od 77. Balabanović), Ilić, Luković(od 77. Zvekanov).

Rezerve: Babić, Vico, Rušević, Balabanović, Jovanović, Basarić, Zvekanov, Stojanović, Tanko, Jelić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović(od 80. Gobeljić), Rodić, Petrović, Kanga, Ivanić(od 80. Vukanović), Ben(od 75. Falko), Katai(od 71. Srnić), Krstović(od 71. Pavkov).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Degenek, Sanogo, Nikolić, Falko, Srnić, Gavrić, Vukanović, Pavkov.

Uprkos inicijativi Crvene zvezde na startu utakmice, Javor je poveo preko Lukovića u četvrtom minutu, ali nije dugo trajalo slavlje domaćina. U osmom minutu je Aleksandar Katai maestralno izveo slobodan udarac sa oko 20 metara. Ofanzivni vezista je gađao same rašlje gola na kojem je Velimirović i precizno je pogodio za 1:1. Igrao se 22. minut kada je Gajić uputio udarac sa oko 30 metara, ali je golman Javora krajnjim napoprima odbranio njegov šut. U 28. minutu Ivanić je proigrao Krstovića, koji je gađao iz okreta sa ivice šesnaesterca, ali je Velimirović još jednom sačuvao mrežu.

Zvezda je došla do potpunog preokreta u 31. minutu. Prvo je Ivanić gađao iz kaznenog prostora ka golu Javora, ali je golman domaćih odbranio njegov udarac. Lopta se odbila do Aleksandra Kataija koji je još jednom pokazao klasu i lako pogodio za 2:1. U 43. minutu odlično je Rodić prošao po levoj strani i uputio centaršut u šesneasterac, a Ben je sve to odlično ispratio i gađao glavom dalji ugao, ali lopta je završila pored desne stative u gol-autu. Samo dva minuta kasnije Ben je proigrao Krstovića, a mladi napadač je „iz prve“ gađao, ali pored gola.

Od samog starta drugog poluvremena, Crvena zvezda je krenula ofanzivno kako bi još više uvećala prednost. Ben je u 55. minutu gađao sa ivice kaznenog prostora, ali njegov šut je izblokirao Jevtić. Igrao se 64. minut kada je Petrović gađao u okvir gola, lopta je odskočila i zamalo prevarila Velimirovića, ali je uspeo golman Javora da odbrani njegov pokušaj. Samo minut kasnije Kanga je odlično centrirao iz prekida, a Milunović je posle sjajnog skoka gađao same rašlje gola Velimirovića i pogodio meastralno za 3:1.

Do ubedljivog vođstva došli su fudbaleri Zvezde u 72. minutu, kada je Rodić sa leve strane dodao do Ivanića, a ofanzivni vezista je odlično proigrao Bena na drugoj stative. Krilni napadač sa Komora je rutinski matirao Velimirovića za velikih 4:1. Upisao se u strelce i Filipo Falko kada je lako matirao Velimirovića, posle dobre akcije Vukanovića i Rodića koji je zabeležio asistenciju. Mogao je i drugi štoper Crvene zvezde do gola. U 87. minutu Gajić je gađao na gol Javora, a lopta se odbila do Pankova koji je postavio nogu, ali je njegov pokušaj završio preko prečke. Upisala je Crvena zvezda i 19 utakmicu pobedu u nizu u domaćem šampionatu. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama