Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda iscedila pobedu protiv Igokee

Crvena zvezda je ostvarila izuzetno važnu pobedu protiv ekipe Igokee u okviru 25. kola ABA lige. Nije sve izgledalo da će crveno-beli večeras odneti pobedu, jer je Igokea većim delom susreta vodila,  a najveću prednost koju je imala bilo je 12 poena. Zvezda se mučila, posebno u fazi napada i nikako puleni Dejana Radonjića nisu uspeli da materijalizuju dobre stvari koje su uradili u odbrani. Tek u poslednjem periodu naši košarkaši su se napadački probudili i uspeli da slome odlične goste.

Crvena zvezda – Igokea 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

Zvezda je dobro počela prvu četvrtinu i povela sa 6:1 (dve trojke Lojda), ali se posle Igokea vratila u meč i imali smo do kraja perioda rezultatsku klackalicu koja je završila prednošću Igokee 19:22.

Druga četvrtina bila je katastrofalna što se tiče naše ekipe. Nakon trojke Dobrića za  22:22 Igokea pravi seriju od 9:0 i odlazi na tada maksimalnih +9 (22:31). Pokušavala je Zvezda da se vrati u igru, ali je pred sam kraj Davidovac promašio čist zicer za -5, a gosti to ovi iskoristili i opet otišli na +9. Nkon promašene trojke Voldena, Davidovac pravi nepotreban faul, pa Igokea odlazi na +11, a do kraja još dodatno povećava prednost za +12 (30:42).

Crvena zvezda je 7 minuta i 20 sekundi igrala fantastičnu odbranu u trećem periodu. Igoeka je za to vreme dala samo jedan poen i to iz tehničke greške Branka Lazića. Ali kakva vajda od svega toga kada je u napadu za to vreme naša ekipa postigla samo 9 poena. I onda se igokea sa dva pogotka za dva poena ponovo vratila na +8 (39:47). Do kraja je Zvezda uspela da smanji tu prednost na 43:49 i time produžila nadu da u polsednjem periodu može da dođe do potpunog preokreta.

Igokea otvara poslednju četvrtinu sa 5:0 i to isključivo jer je Zvezdin napada, kao i tokom prva tri perioda, bio potpuno bezidejan. Nakon tajm auta koji je pozvao Dejan Radonjić Zvezda smanjuje na 49:54 (serija 6:0) i automatski prisiljava trenera gostiju, Bajića, da pozove tajm aut. Zvezda je igrala dobru odbranu, ali je u napadu opet bila jedna velika crna rupa, a u greškama je prednjačio Davidovac, pa je Igokea opet otišla na +8 (49:57). Voldena na 3:37 do kraja trojkom smanjuje na 52:58, ali je u sledećem napadu Igokee napravio petu ličnu i za njega je meč bio završen. na 2:38 Zvezda preko Noka smanjuje na 56:60. Igokea u sledećm napadu pogađa iz očiglednih koraka, a Zvezda na suprotnoj strani preko Lojda pogađa trojku uz slobodno bacanje koje je iskoristio za 60:62. Obranili su crveno-beli sledeći napad Igokee, a pod košem gostiju Noko poravnava na 62:62 uz dodatno slobodno bacanje koje koristi nakon tajm auta gostiju za prvo vodstvo nakon prve četvrtine 63:62. Zvezda opet brai napad gostiju na 55 sekundi do kraja Lojd pogađa dva slobodna za 65:62. Na 40 sekundi do kraja Igokea je promašila dva slobodna bacanja, a sa druge strane Simonović pogađa oba za 67:62 na 39 sekundi do kraja. Ostalo je 26 sekundi do kraja kada su gosti smanjili na 67:64, a Radonjić je pozvao tajm aut. Igokea pravi faul na 20 sekundi do kraja, a Dobrić pogađa samo jedno bacanje za 68:64 i trener Igokee sada poziva tajm aut. Zvezda je uspela da odbrani napad Igokee, ali je na 7 sekundi do kraja lopta ostala u posedu gostiju. Igokea pogađa za 68:66, na drugoj strani Simonović pogađa samo jedno slobodno bacanje za 69:66 i na 3 sekunde do kraja gosti ne uspevaju da pogode za tri poena, pa tako Zvezda ostvaruje važnu pobedu u borbi za što bolju poziciju u plej ofu.

Crvena zvezda: Hol, Volden 16 (5 sk), Lojd 18, Uskoković, Davidovac 4 (6 sk), Lazić 2, Rit, Dobrić 9, Simonović 3 (7 sk), Kuridža 2, Kuzmić 6, Noko 9 (11 sk)

Najbolji igrač u pobedi nad Igokeom

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama