Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Против Јавора овера дербија

Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмицу 31. кола Суперлиге Србије коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти на гостујућем терену против екипе Јавора у недељу од 15 часова.

– Прву утакмицу против Јавора нисмо успели да добијемо, иако смо тај меч требали да завршимо са пар голова. Једноставно такав је био дан, сада је другачије, другачије је време. Мислим да сам рекао и после завршеног вечитог дербија, да је то победа коју треба да потврдимо. Утакмица против Партизана неће имати ту тежину ако не будемо прави против Јавора. У меч улазимо максимално концентрисани, дерби је прошао, одиграо се, архивиран је, поуке и добре ствари ћемо извући, а наш циљ остаје непромењен. Идемо да одиграмо једну јаку утакмицу тамо, иако је терен незгодан, мањи је, димензије су мање, они су мотивисани, имају своју математику и циљеве. Биће то једна права и добра утакмица – истакао је Станковић.

Осврнуо се Станковић и на повреду Дијега Фалћинелија коју је задобио на 164. вечитом дербију.

– Видећемо како се Дијего осећа, он је храбран момак и може да „стисне зубе“. Треба да знамо и шта нас очекује даље и следеће суботе имамо утакмицу, тако да има времена. Видећемо са Дијегом, ја не бих рискирао, видећемо како се он осећа. Остали су на броју, сем Дијега који има расекотину и доста је болно. Преостали момци су сви у конкуренцији за тим.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о надолазећим младим надама нашег клуба.

– Сигурно да Црвена звезда има у ростеру младе играче. Уколико буде било простора они ће добити шансу, али као што и увек кажем дрес Црвене звезде треба да се заслужи, небитно да ли си млад или стар тај дрес треба да се заслужи. Поготово када си млад треба да знаш да мораш три пута више да радиш него остали и три пута више да слушаш и будеш фокусиран да би напредовао. Црвена звезда је ове године подигла ниво и квалитет саме игре тако да свако следећи ко буде долази у наш клуб као бонус мора да зна да мора доста тога да уради да би почео утакмицу.

Некадашњи капитен Црвене звезде истакао је да нема места калкулацијама и да ће црвено-бели у свакој утакмици до краја првенства ићи на победу.

– Математика чини своје, од почетка сезоне причамо о томе да спремамо утакмицу за утакмицу, три по три бода. Не размишлајмо о нечему што је сутра, три бода против Јавора потврђују победу против Партизана и нећемо одустати од тога. Нема калкулација, остало је осам кола до краја, четири победе су нам потрбне да бисмо и математички обезбедили титулу. Једна по једна, ја бих волео да да добијемо све утакмице до краја и тежићемо ка томе, то је циљ.

Одговорио је наш шеф тручног штаба и на питање да ли би више волео да његова екипа постигне сто голова или да до краја првенства остану непоражени.

– Више бих волео да освојимо титулу без пораза него да постигнемо сто голова.

Говорио је Станковић и о недавно одиграном 164. вечитом дербију.

– Кад буде дошло до следећег дербија онда ћемо га спремаати, сигурно да је лепо победити у вечитом дербију, играли смо против екипе која је била у изванредној форми задња два месеца, играла добар фудбал, давала доста голова, много су озбиљно изгледали. Када завршимо утакмицу без примљеног гола од такве екипе једино што могу да урадим је да честитам мојим момцима, јер су они имали заиста изванредне бројке и одлично су изгедали на терену последњих месеци. Сигурно да победа у дербију доноси један печат озбиљног рада, озбиљног односа момака према дресу и утакмицама. Као што сам рекао они су заслужили победу и тако је на крају и испало добро за све нас.

Осврнуо се и Станковић и на важност победе против вечитог ривала.

– Једна од најбитнијих победа у мојој тренерској каријери је свакако ова у дербију, јер је дерби дерби и дерби је историја фудбала. Урадили смо доста добар посао и пре дербији, много велики посао и онда рачунаш да нисмо добили дерби да ли би то све пало у воду, а урадили смо га много добро. Још више је добило на важности после овог дербија и то све што смо урадили у Европи и првенству, са дербијем смо добили један мир, потврду изванредног рада, односа према клубу, тако да је дерби донео доста тога доброг.

Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић одговорио је и на питање да ли се већ размишља о квалификацијама за Лигу шампиона.

– Наравно, то је циљ, то мора да буде реалан циљ. Сигурно да треба да седнемо и причамо шта ћемо и како ћемо да радимо када се првенство заврши, али не пре тога. Имамо јасне циљеве ове године, а то је дупла круна и добар завршетак првенства. Међутим већ сад полако имамо у глави шта ћемо и како ћемо, један реалан пут и напредак ове Црвене звезде би био напад на групну фазу Лиге шампиона – поручио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама