Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz vaterpolista u Solnoku

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su i u revanš meču polufinala LEN Evrokupa od mađarskog Solnoka 15:8 (4:1, 4:3, 2:2, 5:2).

Crveno-beli su i pored poraza od snažnog protivnika ostavili dobar utisak. Trener Aleksandar Filipović je odlučio da kapiten Miloš Vukićević ne nastupi u revanšu. U njegovom odsustvu i neigranjem Nikole Rađena, kapiten u Solnoku bio je Ivan Basara.

Solnok je već u prvoj polovini prvog perioda igre poveo 4:0. Prva četiri napada na meču su iskoristi igrači Živka Gocića, da bi prvi gol za Zvezdu postigao Kristijan Šulc deset sekundi pre isteka vremena – 4:1.

Drugu deonicu Zvezda je otvorila sa dva brza gola, ponovo je Šulc bio precizan, a Gavril Subotić je iskoristio situaciju sa igračem više za 4:3. Međutim, odgovor na drugoj strani Solnoka istom merom, Radomir Drašović i Peter Šmolc tresli mrežu Zvezde, a Veljko Tankosić propustio priliku da postigne pogodak iz kaznenog udarca. Propustili su crveno-beli još nekoliko prilika da smanje minus, što je kaznio iskusni protivnik preko Kovača i Konarika. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je svojim drugim golom Gavril Subotić za 8:4.

U drugom poluvremenu na golu Crvene zvezde bio je Darko Aleksić, koji se istakao sa nekoliko inetrvencija. Crveno-beli su igrali čvrsto, dobro u odbrani, ali nisu sebe nagradili u napadu. Gavril Subotić je treći pogodak postigao sa pet metara, Veljko Tankosić je prelepim lob udarcem matirao Banjaija, ali nažalost, Šulc nije iskoristio peterac. Radomir Drašović i Akon Konarik su bili precizni za Solnok za 10:6 nakon tri četvrtine.

U poslednjem kvartalu, Solnok je povisio razliku, Zvezda zbog tri isključenja meč završila bez Trtovića i Milojevića. Pogađali su Duško Pijetlović, Anđal, najbolji strelac utakmice Konarik sa pet metara, Kovač i Filip Filipović, dok je Darko Aleksić zaustavio penal Anđala. Precizni za Crvenu zvezdu bili su Lazar Vićković i Petar Smiljević u poslednjoj sekundi za 15:8.

Gavril Subotić je sa tri gola bio najefikasniji u redovima Crvene zvezde, Kristijan Šulc je bio precizan dva puta, Veljko Tankosić, Lazar Vićković i Petar Smiljević po jednom.

Crveno-beli su završili učešće u polufinalu Evrokupa, i ostvarili najbolji klupski rezultat u Evropi posle osvajanja Lige šampiona 2013.godine.

Zvezda se okreće obavezama u domaćem šampionatu. U sredu, na 25.maju od 19.30, protivnik je osvajač regionalnog takmičenja i lider Superlige ekipa Radničkog iz Kragujevca, u okviru 16.kola.

SOLNOK – CRVENA ZVEZDA 15:8 (4:1, 4:3, 2:2, 5:2)

Solnok, bazen: „Tisaligeti“. Sudije: Irfan Sadekov (Rusija) i Peter De Jong (Holandija). Isključenja: Solnok 9, Crvena zvezda 11. Peterci: Solnok 1(2), Crvena zvezda 1(3).

SOLNOK: V.Nađ, Anđal 2, Dori, Šmolc 1, A.Nađ, Pijetlović 2, Segalmi, Kovač 2, Konarik 4(1), Filipović 1, Drašović 2, Teleki 1, Banjai. Trener: Živko Gocić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Trtović, Marković, Subotić 3(1), Milojević, Vićković 1, Basara, Stojanović, Šulc 2, Smiljević 1, Radović, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama