Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Petica omladinaca

Juniori Crvene zvezde rutinski su savladali OFK Beograd na domaćem terenu sa 5:0 u okviru 28. kola Omladinske lige Srbije. Izabranici Marka Neđića su vladali terenom svih 90 minuta i lako realizovali stvorene šanse. Dvostruki strelac u našem timu bio je Mateja Bačanin, a po jednom su pogodili Nikola Mituljikić, Nikola Knežević i Aleksandar Kahvić.

Crvena zvezda – OFK Beograd 5:0 (2:0)

Stadion: ,,Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda”.

Sudija: Đorđe Maksimović.

Strelci: N. Mituljikić u 12, Bačanin u 40. i 64, Knežević u 55. i Kahvić u 89. minutu.

Žuti kartoni: Veselji (OFK Beograd).

Crvena zvezda: Ćopić, Krstić, Leković, Lukić, Petrović(od 54. Radojević), Pantić(od 57. L. Stojanović), Ćurić(od 54. M. Stojanović), J. Mituljikić, Knežević(od 59. Pirgić), N. Mituljikić(od 61. Kahvić), Bačanin.

OFK Beograd: Marković, Mitrović(od 46. L. Bratić), G. Bratić(od 66. Jovičin), Bogićević(od 68. Floričelović), Ruljić, Blažić, Ivaniš(od 54. Ranković), Nedeljković(od 51. Đorđević), Mikan, Radinović, Veselji.

Imala je Crvena zvezda inicijativu od samog starta meča. Već u petom minutu Bačanin je dobro gađao sa desne strane, ali je golman gostiju skratio ugao i uspeo da odbrani njegov pokušaj. Tri minuta kasnije Krstić je dobro prošao po desnoj strani i uputio odličan centaršut, a onda je Nikola Mituljikić bez razmišljanja šutirao iz polu-voleja, ali je lopta prošla pored stative. Nastavila je Zvezda da pritiska poslednju liniju OFK Beograda. U 10. minutu Bačanin je predriblao par igrača u plavo-belom dresu i proigrao Jovana Mituljikića koji nije uspeo lepo da zahvati loptu, pa nije bio precizan.

Igrao se 12. minut kada je Krstić ponovo dobro prošao po desnoj strani i pronašao Nikolu Mituljikića, koji je glavom rutinski pogodio gol OFK Beograda i zatresao mrežu za 1:0. Posle postignutog pogotka usledio je period bez većih šansi na obe strane, ali su crveno-beli i dalje imali inicijativu. Do promene rezultata došlo je u 40. minutu kada je Jovan Mituljikić pronašao Mateju Bačanina u šesnaestercu, a napadač Crvene zvezde se odlično snašao i pogodio “malu mrežu” za 2:0.

Nastavila je Crvena zvezda sa ofanzivnom igrom i u drugom poluvremenu. U 55. minutu veliku grešku napravio je Marković kada je neoprezno izašao sa gola, a blizu lopte našao se Nikola Mituljikić, uspeo je golman OFK Beograda da zaustavi Nikolu Mituljikića, ali se lopta odbila do Kneževića koji je lako pogodio na prazan gol za 3:0. Tri minuta kasnije Jovan Mituljikić je pokušao sa distance, ali je golman gostiju odbranio njegov pokušaj. Igrao se 64. minut kada je Bačanin prevario dva igrača i posle dobrog solo prodora pogodio za 4:0. U 77. minutu lepo je prošao defanzivce OFK Beograda Jovana Mituljikića, ali je gađao iznad prečke. Pet minuta kasnije mogao je Bačanin do het-trika, ali je falilo sreće u završnici. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Kahvić, koji se ,,poklonio” i glavom smestio loptu u mrežu za 5:0, posle odličnog centaršuta Viktora Radojevića.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama