Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда у дербију кола дочекује Игокеу

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Игокее у дербију 25.кола АБА лиге јтд.

Меч у празној хали „Александар Николић“ игра се у недељу од 17 часова, и представљаће дуел две екипе са самог врха табеле.

Тим Драгана Бајића налази се у серији од пет победа и тренутно има скор 19-4, док су црвено-бели добили 4 од полседњих 5 мечева, и са скором 18-3 заузимају сам врх табеле која је и даље некомплетна.

Осим жеље да освоје два бода, која би их приближила циљу на крају регуларног дела сезоне, кошаркаши Црвене звезде желе победом да отворе нови мини циклус у коме их у среду и недељу очекују још два тешка меча у регионалном такмичењу, заостале утакмице са Цедевита Олимпијом у Београду (среда, 18 часова) и Љубљани (недеља, 17 часова), али и да се реванширају сутрашњем ривалу за пораз у првом делу (65:85).

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

– Очекује нас утакмица са екипом која има изванредну сезону у АБА лиги и Европи. Игре које приказују током читаве сезоне јасно указују да екипа Игокее заслужује да се бори за прво место у регионалном такмичењу. Имају реално шансе за то, и да се боре за врх, као и екипа Црвене звезде. Ми морамо да будемо спремни да одиграмо врло чврсту утакмицу, да се боримо, да скачемо, да читамо ситуације у њиховој одбрани. Само тако можемо да дођемо дођемо до повољног резултата – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац: – Екипа Игокее је свиме што је показала, и резултатима које је остварила у АБА лиги и ФИБА лиги Шампиона, да је одличан састав вредан сваког респекта. Искусан тим који сигурно има своје амбиције у регионалном такмичењу, након завршетка такмичења у Фиба Лиги шампиона имају и времена да се фокусирају на завршницу АБА лиге у којој могу и до првог места. Када причате о ривалу који има искусне домаће и стране играче, који се бори за плеј оф и прво место, јасно је да ми морамо да одиграмо одличну утакмицу ако желимо до бодова – рекао је Дејан Давидовац.

Ово ће бити 20.дуел две екипе у регионалном такмичењу, црвено-бели тренутно имају бољи скор 13-6.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама