Košarka Košarka/Vesti

Dva duela Crvene zvezde i Cedevita Olimpije u četiri dana

Aktuelna sezona u regionalnoj ABA j.t.d. ligi izuzetno je turbulentna usled svetske pandemije virusa COVID-19. I pored činjenice da je sam finiš ligaškog dela takmičenja, klubovi više razmišljaju kada će i da li će uopšte odigrati svoje prvenstvene mečeve nego što se trenutno vodi računa o plasmanu na tabeli pred start doigravanja koji i ove sezone donosi učešće u evropskoj košarkaškoj eliti za sezonu 2021/22.

Mnogo je klubova koji imaju odložene mečeve, a interesantno je napomenuti da naši košarkaši jop uvek ove sezone nisu odmerili snage sa ljubljanskom Cedevita Olimpijom. Prvi duel dve ekipe trebao je da bude odigran još polovinom decembra prethodne godine u okviru 11. takmičarskog kola u beogradskom hramu košarke, ali je iz već navedenih razloga meč odložen. Isti slučaj dogodio se i sa duelom istih ekipa koji je prethodnog vikenda trebao da se igra u “Stožicama”. 

Rukovodstvo regionalnog takmičenja konačno je donelo odluku kada će navedeni susreti konačno biti i odigrani. Prema planu Crvena zvezda mts i Cedevita Olimpija sastaće se dva puta u samo četiri dana. Prvo će dve ekipe odmeriti snage u dvorani “Aleksandar Nikolić” u sredu 14. aprila sa početkom od 18 časova, a četiri dana kasnije, 18. aprila (17 časova) sledi i ljubljanski dvoboj. Treba napomenuti da su oba susreta od izuzetnog značaja jer će odlučivati o plasmanu pred doigravanje s`obzirom da u dosadašnjem delu sezone crveno-beli imaju skor 18-3, dok su Ljubljančani ostvarili do sada 16 trijumfa uz četiri poraza.

Nadamo se da će ovoga puta i doći do odigravanja duela dveju ekipa i da “viša sila” neće ponovo primorati rukovodstvo regionalnog takmičenja da još jednom odlaže mečeve. Istovremeno moramo napomenuti da je zbog svih navedenih problema kraj ligaškog dela ABA j.t.d. lige, odnosno start plej-ofa pomeren za sedam dena.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama