Кошарка Кошарка/Вести

Два дуела Црвене звезде и Цедевита Олимпије у четири дана

Актуелна сезона у регионалној АБА ј.т.д. лиги изузетно је турбулентна услед светске пандемије вируса COVID-19. И поред чињенице да је сам финиш лигашког дела такмичења, клубови више размишљају када ће и да ли ће уопште одиграти своје првенствене мечеве него што се тренутно води рачуна о пласману на табели пред старт доигравања који и ове сезоне доноси учешће у европској кошаркашкој елити за сезону 2021/22.

Много је клубова који имају одложене мечеве, а интересантно је напоменути да наши кошаркаши јоп увек ове сезоне нису одмерили снаге са љубљанском Цедевита Олимпијом. Први дуел две екипе требао је да буде одигран још половином децембра претходне године у оквиру 11. такмичарског кола у београдском храму кошарке, али је из већ наведених разлога меч одложен. Исти случај догодио се и са дуелом истих екипа који је претходног викенда требао да се игра у “Стожицама”. 

Руководство регионалног такмичења коначно је донело одлуку када ће наведени сусрети коначно бити и одиграни. Према плану Црвена звезда мтс и Цедевита Олимпија састаће се два пута у само четири дана. Прво ће две екипе одмерити снаге у дворани “Александар Николић” у среду 14. априла са почетком од 18 часова, а четири дана касније, 18. априла (17 часова) следи и љубљански двобој. Треба напоменути да су оба сусрета од изузетног значаја јер ће одлучивати о пласману пред доигравање с`обзиром да у досадашњем делу сезоне црвено-бели имају скор 18-3, док су Љубљанчани остварили до сада 16 тријумфа уз четири пораза.

Надамо се да ће овога пута и доћи до одигравања дуела двеју екипа и да “виша сила” неће поново приморати руководство регионалног такмичења да још једном одлаже мечеве. Истовремено морамо напоменути да је због свих наведених проблема крај лигашког дела АБА ј.т.д. лиге, односно старт плеј-офа померен за седам дена.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама