Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Napredak – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Fudbaleri Crvene zvezde su rutinski savladali Napredak u Kruševcu sa 4:1 u okviru 29. kola Superlige Srbije. Golove za tim Dejana Stankovića postigli su Aleksandar Katai, Dijego Falćineli, El Fardu Ben i Milan Pavkov. 

Napredak – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Stadion: ,,Mladost”.

Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci: Milunović u 72. minutu za Napredak, a Katai (iz jedanaesterca) u 21, Falćineli u 25, Ben u 71. i Pavkov u 76. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Spremo (Napredak).

Napredak: Živković, Marinković, N. Milovanović(od 82. Đeković), Mršić, Spremo(od 82. Laban), Zonjić, Kostić, Čečarić(od 62. Milunović), Kočić(od 77. Zeljajić), Milošev(od 62. Melunović), Bačanin.

Rezerve: Golović, Đeković, M. Milovanović, Todorović, Melunović, Milunović, Laban, Gajić, Zeljajić, Ivanić, Ćuković.  

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Gobeljić, Sanogo(od 46. Petrović), Nikolić, Ivanić(od 69. Srnić), Gavrić(od 69. Falko), Katai(od 46. Ben), Falćineli(od 75. Pavkov).

Rezerve: Popović, Rodić, Petrović, Srnić, Ben, Falko, Vukanović, Pavkov, Krstović.

Fudbaleri našeg tima su sa velikom inicijativom ušli u meč i u prvih desetak minuta igre imali totalnu kontrolu nad loptom. Prvu veliku šansu Zvezda je stvorila u trećem minutu minutu, kada je posle prekršaja nad Gajićem, prekid izvao Katai, koji je pronašao Gavrića na ivici kanznenog prostora, ali je ofanzivni vezista gađao preko gola. U 10. minutu Gobeljić je centrirao u kazneni prostor, gde je ponovo Gavrić pokušao da postigne pogodak, ali nije bio precizan. Igrao se 21. minut kada je Spremo rukom igrao u kaznenom prostoru, a glavni arbitar meča Jovan Šegrt je bez ikakve sumnje pokazao na belu tačku. Aleksandar Katai je preuzeo odogvornost i lako matirao Živkovića sa jedanaest metara.

Nije mnogo trebalo izabranicima Dejana Stankovića da povećaju prednost. U 25. minutu je Ivanić odlično povukao loptu i uputio udarac sa oko 30 metara, ali je Živković loptu odbio samo do Dijega Falćinelija, koji se odlično kretao i lako matirao golmana Napretka za 2:0. Nastavila je Zvezda sa totalnom kontrolom igre i u nastavku prvog dela igre. U 33. minutu Katai je dobro gađao sa ivice šesnesterca, ali nije bio precizan. Igrao se u 40. minut kada je Katai proigrao Ivanića u kaznenom prostoru, ali se ofanzivni vezista nije najbolje snašao sa loptom. Dva minuta kasnije ponovo su isti igrači kombinovali, Ivanić je pronašao Kataija u kaznenom prostoru, koji je dobro gađao glavom, ali njegov pokušaj završio je pored stative. To je bila i poslednja velika šansa u prvom poluvremenu.

Uprkos vođstvu od 2:0 i lošem vremenu, Crvena zvezda je nastavila sa ofanzivom od starta drugog poluvremena. U 47. minut Ivanić se našao u odličnoj šansi  posle asistencije Bena, ofanzivni vezista je izašao sam ispred golmana Napretka, ali je gađao pored gola. Igrao se 57. minut kada je Gajić posla upotrebljiv centaršut u kazneni prostor Kruševljana, ali su defanzivci odreagovali u poslednjem trenutku i loptu poslali u korner. Samo minut kasnije prvu veliku priliku imali su domaći fudbaleri, kada je Milošev gađao volej udarcem iz šesnaesterca, ali je Borjan maestralno odbranio. U 68. minutu odlično je gađao Petrović sa velike udaljenosti, ali je golman Napretka uspeo da odbrani njegov snažan udarac.

Došli su fudbaleri Crvene zvezde do ubedljivog vođstva u 71. minutu, kada je Falko snažno gađao iz slobodnog udarca, a posle odbrane Živkovića odlično se kretao El Fardu Ben i lako smestio loptu u mrežu za 3:0. Minut kasnije Napredak je uspeo da dođe do pogotka preko Milunovića za 3:1. Usledio je “hladan tuš” za domaćina nekoliko minuta kasnije. Milanu Pavkovu je bilo potrebno samo dva minuta da se upiše u strelce. Odlično je gađao i pogodio mrežu napadač iz Begeča, posle dobrog dodavanja Srnića. Oborili su ritam igrači Crvene zvezde u poslednjih deset minuta meča i lako priveli utakmicu kraju.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama