Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Напредак – Црвена звезда 1:4 (0:2)

Фудбалери Црвене звезде су рутински савладали Напредак у Крушевцу са 4:1 у оквиру 29. кола Суперлиге Србије. Голове за тим Дејана Станковића постигли су Александар Катаи, Дијего Фалћинели, Ел Фарду Бен и Милан Павков. 

Напредак – Црвена звезда 1:4 (0:2)

Стадион: ,,Младост”.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Милуновић у 72. минуту за Напредак, а Катаи (из једанаестерца) у 21, Фалћинели у 25, Бен у 71. и Павков у 76. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Спремо (Напредак).

Напредак: Живковић, Маринковић, Н. Миловановић(од 82. Ђековић), Мршић, Спремо(од 82. Лабан), Зоњић, Костић, Чечарић(од 62. Милуновић), Кочић(од 77. Зељајић), Милошев(од 62. Мелуновић), Бачанин.

Резерве: Головић, Ђековић, М. Миловановић, Тодоровић, Мелуновић, Милуновић, Лабан, Гајић, Зељајић, Иванић, Ћуковић.  

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Гобељић, Саного(од 46. Петровић), Николић, Иванић(од 69. Срнић), Гаврић(од 69. Фалко), Катаи(од 46. Бен), Фалћинели(од 75. Павков).

Резерве: Поповић, Родић, Петровић, Срнић, Бен, Фалко, Вукановић, Павков, Крстовић.

Фудбалери нашег тима су са великом иницијативом ушли у меч и у првих десетак минута игре имали тоталну контролу над лоптом. Прву велику шансу Звезда је створила у трећем минуту минуту, када је после прекршаја над Гајићем, прекид извао Катаи, који је пронашао Гаврића на ивици канзненог простора, али је офанзивни везиста гађао преко гола. У 10. минуту Гобељић је центрирао у казнени простор, где је поново Гаврић покушао да постигне погодак, али није био прецизан. Играо се 21. минут када је Спремо руком играо у казненом простору, а главни арбитар меча Јован Шегрт је без икакве сумње показао на белу тачку. Александар Катаи је преузео одогворност и лако матирао Живковића са једанаест метара.

Није много требало изабраницима Дејана Станковића да повећају предност. У 25. минуту је Иванић одлично повукао лопту и упутио ударац са око 30 метара, али је Живковић лопту одбио само до Дијега Фалћинелија, који се одлично кретао и лако матирао голмана Напретка за 2:0. Наставила је Звезда са тоталном контролом игре и у наставку првог дела игре. У 33. минуту Катаи је добро гађао са ивице шеснестерца, али није био прецизан. Играо се у 40. минут када је Катаи проиграо Иванића у казненом простору, али се офанзивни везиста није најбоље снашао са лоптом. Два минута касније поново су исти играчи комбиновали, Иванић је пронашао Катаија у казненом простору, који је добро гађао главом, али његов покушај завршио је поред стативе. То је била и последња велика шанса у првом полувремену.

Упркос вођству од 2:0 и лошем времену, Црвена звезда је наставила са офанзивом од старта другог полувремена. У 47. минут Иванић се нашао у одличној шанси  после асистенције Бена, офанзивни везиста је изашао сам испред голмана Напретка, али је гађао поред гола. Играо се 57. минут када је Гајић посла употребљив центаршут у казнени простор Крушевљана, али су дефанзивци одреаговали у последњем тренутку и лопту послали у корнер. Само минут касније прву велику прилику имали су домаћи фудбалери, када је Милошев гађао волеј ударцем из шеснаестерца, али је Борјан маестрално одбранио. У 68. минуту одлично је гађао Петровић са велике удаљености, али је голман Напретка успео да одбрани његов снажан ударац.

Дошли су фудбалери Црвене звезде до убедљивог вођства у 71. минуту, када је Фалко снажно гађао из слободног ударца, а после одбране Живковића одлично се кретао Ел Фарду Бен и лако сместио лопту у мрежу за 3:0. Минут касније Напредак је успео да дође до поготка преко Милуновића за 3:1. Уследио је “хладан туш” за домаћина неколико минута касније. Милану Павкову је било потребно само два минута да се упише у стрелце. Одлично је гађао и погодио мрежу нападач из Бегеча, после доброг додавања Срнића. Оборили су ритам играчи Црвене звезде у последњих десет минута меча и лако привели утакмицу крају.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама