Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Goleada u Beogradu pripala Solnoku

Vaterpolisti Crvene zvezde doživeli su poraz u prvoj utakmici polufinala LEN Evro Kupa protiv Solnoka rezultatom 12:20.

Gosti su već na startu pokazali da će ovo biti težak meč za crveno-bele. Sredinom prve četvrtine su vodili već sa 3:0, a strelci su bili Drašović, dva puta, i Šmolc. Zvezda je smanjila preko Šulca koji je iskoristio brojčanu prednost našeg tima, ali su Mađari uzvratili golom Telekija i lako rešavaju prvu četvrtinu u svoju korist.

Crveno-beli su golom Tankosića otvorili drugi period igre, ali Filipvoić u sledećem napadu vraća prednost od plus tri svom timu. Igralo se gol za gol. Radoivć prelepim golom postiže treći gol za Zvezdu, a Konarik uzvraća posle igrača više. U narednom napadu Basara se upisao u listu strelaca, a Drašović je odmah potom postigao svoj treći pogodak za 4:7. Solnok je povisio svoje vođstvo golovima Šmolca i Anđala. Ekipa Aleksandra Filipovića ponovo dolazi do minus tri pogocima Vukićevića i Smiljevića, ali Pijetlović koristi nesmotrenost naših igrača i u poslednjoj sekundi prvog poluvremena trese mrežu Mišovića za vođstvo Mađara od 10:6.

Prvi pogodak u trećoj četvrtini postigao je Filipović i doveo svoj tim u vođstvo od 11:6. Subotić je sjajnim udarcem sa distance savladao Nađa, a onda je Kovač dva puta aztresao mrežu naše ekipe za vođstvo Solnoka od 13:7. Zvezda je iskoristila situaciju iz igrača više, a egzekutor je bio Tankosić, međutim već u sledećem napadu Segalmi je bio strelac novog pogotka za goste. Pijetlović i Šmolc dovode tim Živka Gocića do vođstva od 16:8 na kraju trećeg perioda.

U prvom napadu poslednje četvrtine Subotić je iskoristio peterac da smanji zaostatak. Anđal vraća plus 8 svojoj ekipi, a onda Zvezda smanjuje na 11:17, prvo lukavstvom Milojevića, a potom i snalažljivošću Tankosića. Adam Nađ se upisao u strelce za 11:18, a Basara koristi priliku da iz kontre smanji na 12:18. Goleadu nastavljaju Konarik i Šmolc za konačnih 12:20.

Crvena zvezda pred sobom ima izuzetno težak zadatak ukoliko želi u finale Evro Kupa, a revanš je na programu u subotu 10. aprila od 18 časova u Mađarskoj.

CRVENA ZVEZDA – SOLNOK 12:20 (1:4, 5:6, 2:6, 4:4)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Jorgos Stavridis (Grčka) i Andrej Franulović (Hrvatska). Isključenja: Crvena zvezda 12, Solnok 14. Peterci: Crvena zvezda 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Trtović, Marković, Subotić 2, Milojević 1, Vićković, Basara 2, Vukićević 1, Šulc 1, Smiljević 1, Radović 1, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović.

SOLNOK: V.Nađ, Anđal 2, Segalmi 1, Šmolc 4, A.Nađ 1, Pijetlović 2, Janšik, Kovač 2, Konarik 2, Filipović 2, Drašović 3, Teleki 1, Banjai. Trener: Živko Gocić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama