Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Голеада у Београду припала Солноку

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз у првој утакмици полуфинала ЛЕН Евро Купа против Солнока резултатом 12:20.

Гости су већ на старту показали да ће ово бити тежак меч за црвено-беле. Средином прве четвртине су водили већ са 3:0, а стрелци су били Драшовић, два пута, и Шмолц. Звезда је смањила преко Шулца који је искористио бројчану предност нашег тима, али су Мађари узвратили голом Телекија и лако решавају прву четвртину у своју корист.

Црвено-бели су голом Танкосића отворили други период игре, али Филипвоић у следећем нападу враћа предност од плус три свом тиму. Играло се гол за гол. Радоивћ прелепим голом постиже трећи гол за Звезду, а Конарик узвраћа после играча више. У наредном нападу Басара се уписао у листу стрелаца, а Драшовић је одмах потом постигао свој трећи погодак за 4:7. Солнок је повисио своје вођство головима Шмолца и Анђала. Екипа Александра Филиповића поново долази до минус три погоцима Вукићевића и Смиљевића, али Пијетловић користи несмотреност наших играча и у последњој секунди првог полувремена тресе мрежу Мишовића за вођство Мађара од 10:6.

Први погодак у трећој четвртини постигао је Филиповић и довео свој тим у вођство од 11:6. Суботић је сјајним ударцем са дистанце савладао Нађа, а онда је Ковач два пута азтресао мрежу наше екипе за вођство Солнока од 13:7. Звезда је искористила ситуацију из играча више, а егзекутор је био Танкосић, међутим већ у следећем нападу Сегалми је био стрелац новог поготка за госте. Пијетловић и Шмолц доводе тим Живка Гоцића до вођства од 16:8 на крају трећег периода.

У првом нападу последње четвртине Суботић је искористио петерац да смањи заостатак. Анђал враћа плус 8 својој екипи, а онда Звезда смањује на 11:17, прво лукавством Милојевића, а потом и сналажљивошћу Танкосића. Адам Нађ се уписао у стрелце за 11:18, а Басара користи прилику да из контре смањи на 12:18. Голеаду настављају Конарик и Шмолц за коначних 12:20.

Црвена звезда пред собом има изузетно тежак задатак уколико жели у финале Евро Купа, а реванш је на програму у суботу 10. априла од 18 часова у Мађарској.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СОЛНОК 12:20 (1:4, 5:6, 2:6, 4:4)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Јоргос Ставридис (Грчка) и Андреј Франуловић (Хрватска). Искључења: Црвена звезда 12, Солнок 14. Петерци: Црвена звезда 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Тртовић, Марковић, Суботић 2, Милојевић 1, Вићковић, Басара 2, Вукићевић 1, Шулц 1, Смиљевић 1, Радовић 1, Алексић. Тренер: Александар Филиповић.

СОЛНОК: В.Нађ, Анђал 2, Сегалми 1, Шмолц 4, А.Нађ 1, Пијетловић 2, Јаншик, Ковач 2, Конарик 2, Филиповић 2, Драшовић 3, Телеки 1, Бањаи. Тренер: Живко Гоцић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама