Hokej Hokej/Vesti Hokej/Izveštaji

Praznik hokeja u Beogradu (foto, video)

Ledena hala Pionir ovog vikend ugostila je najbolje mlade hokejaše u uzrastnoj konkurenciji do 8 godina. Oklopnici domaćina, ekipe Crvene zvezde i Red tima i ovoga puta bili su dobri domaćini večitim rivalim odličnoj ekipi Partizana i uvek rado viđenim gostima iz Novog Sada, timu Vojvodine.

Poštujući sve propisane mere Kriznog štava I Vlade Srbije, mladi hokejaši uživali su u utakmicama. Odmeravanje snaga mladih oklopnika pratio je i Marko Milovanović, predsednik Saveza Hokeja na ledu.

Mi kao Savez podržavamo sve aktivnosti klubova. Mi nismo turnir organizovali kao Savez hokeja na ledu Srbije, već na inicijativu Crvene zvezde i na poziv klubovima iz Novog Sada, okupili su se mališani. Mislim da je ovo savršena stvar za njih, za masovnost, da privučemo što više njih, nove članove. Najbolje od svega je što ovde mališani uživaju, ovo je za njih zabava, nije im bitan rezultat.
Pandemija virusa KOVID 19 uticala je na sve oblasti života, pa samim tim i na depavanja u hokeju. Uprkos teškoj situaciji, hokej u Srbiji nije stao, trenažni process se odvija u skladu sa svim preporukama i merama.
Mi smo savetovali klubove, pratili smo sve protokole koje su propisali Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za javno zdravlje. Svi poštuju mere prevencije protiv korone. Mi smo samo tu da iskontrolišemo.

Marko Milovanović ističe odličnu saradnju između Saveza i klubova što na najbolji način utiče na masovnost i rezulatate koje postižu naši hokejaši.
Regrutacija je ključna za dalji razvoj igrača, odnosno dece. Klubovi dobijaju savete kako to da rade, imamo razvojni program. Svako ima neku svoju strategiju koju razvija unutar organizacije. Mislim da je to u poslednje dve godine na dobrom nivou.

Vojin Koljenšić, legenda našeg hokeja i koordinator svih Zvezdinih selekcija stoji iza još jedne odlične organizacije ovog susreta mladih oklopnika. Koljenšić ističe značaj koji za sve selekcije ima
Ovo je bilo baš naporno jer u toku sezone nismo imali turnire mlađih selekcija od 8 godina. Danas smo okupili Crvenu zvezdu, Patizan, Vojvodinu. Poštovali smo sve mere. Roditelji i deca su bili disciplinovani. Mislim da smo dobro uradili za ovu decu. Mnogo su trenirali, a nisu imali utakmice što im je najvažnije. Sve je ovo druženje, što je najbitnije, istakao je Vojin Koljenšić.

O planovima za nastupajući period kada su u pitanju oklopnici Zvezde Koljenšić kaže:
Moj plan je da ovaj mesec, april, u Beogradu gde je jedina „ledena ploča“ organizujemo turnire osmice i desetke, Crvena zvezda će se potruditi da to organizuje kako bismo pružili u ovoj sezoni što više utakmica. Ranije su one bile svake nedelje, Ester liga – liga budućih šampiona. To je bilo dobro organizovano i tako je funkcionisalo četiri godine. Sada smo došli do toga da smo izbacili jednu generaciju van desetke. Dvanaestica ima mnogo igrača u Vojvodini, Subotici, Beogradu. Ako nastavimo ovim tempom milsim da ćemo tu bazu da proširimo i da ćemo za sedam, osam godina imati više juniorskih i seniorskih ekipa, zaključio je Vojin Koljenšić.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama