Хокеј Хокеј/Вести Хокеј/Извештаји

Празник хокеја у Београду (фото, видео)

Ледена хала Пионир овог викенд угостила је најбоље младе хокејаше у узрастној конкуренцији до 8 година. Оклопници домаћина, екипе Црвене звезде и Ред тима и овога пута били су добри домаћини вечитим ривалим одличној екипи Партизана и увек радо виђеним гостима из Новог Сада, тиму Војводине.

Поштујући све прописане мере Кризног штава И Владе Србије, млади хокејаши уживали су у утакмицама. Одмеравање снага младих оклопника пратио је и Марко Миловановић, председник Савеза Хокеја на леду.

Ми као Савез подржавамо све активности клубова. Ми нисмо турнир организовали као Савез хокеја на леду Србије, већ на иницијативу Црвене звезде и на позив клубовима из Новог Сада, окупили су се малишани. Мислим да је ово савршена ствар за њих, за масовност, да привучемо што више њих, нове чланове. Најбоље од свега је што овде малишани уживају, ово је за њих забава, није им битан резултат.
Пандемија вируса КОВИД 19 утицала је на све области живота, па самим тим и на депавања у хокеју. Упркос тешкој ситуацији, хокеј у Србији није стао, тренажни процесс се одвија у складу са свим препорукама и мерама.
Ми смо саветовали клубове, пратили смо све протоколе које су прописали Министарство омладине и спорта и Завод за јавно здравље. Сви поштују мере превенције против короне. Ми смо само ту да исконтролишемо.

Марко Миловановић истиче одличну сарадњу између Савеза и клубова што на најбољи начин утиче на масовност и резулатате које постижу наши хокејаши.
Регрутација је кључна за даљи развој играча, односно деце. Клубови добијају савете како то да раде, имамо развојни програм. Свако има неку своју стратегију коју развија унутар организације. Мислим да је то у последње две године на добром нивоу.

Војин Кољеншић, легенда нашег хокеја и координатор свих Звездиних селекција стоји иза још једне одличне организације овог сусрета младих оклопника. Кољеншић истиче значај који за све селекције има
Ово је било баш напорно јер у току сезоне нисмо имали турнире млађих селекција од 8 година. Данас смо окупили Црвену звезду, Патизан, Војводину. Поштовали смо све мере. Родитељи и деца су били дисциплиновани. Мислим да смо добро урадили за ову децу. Много су тренирали, а нису имали утакмице што им је најважније. Све је ово дружење, што је најбитније, истакао је Војин Кољеншић.

О плановима за наступајући период када су у питању оклопници Звезде Кољеншић каже:
Мој план је да овај месец, април, у Београду где је једина „ледена плоча“ организујемо турнире осмице и десетке, Црвена звезда ће се потрудити да то организује како бисмо пружили у овој сезони што више утакмица. Раније су оне биле сваке недеље, Естер лига – лига будућих шампиона. То је било добро организовано и тако је функционисало четири године. Сада смо дошли до тога да смо избацили једну генерацију ван десетке. Дванаестица има много играча у Војводини, Суботици, Београду. Ако наставимо овим темпом милсим да ћемо ту базу да проширимо и да ћемо за седам, осам година имати више јуниорских и сениорских екипа, закључио је Војин Кољеншић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама