Košarka Košarka/Najava utakmica

Makabi u Beogradu (četvrtak, 20.45)

Košarkaši Crvene zvezde ovogodišnji nastup u Evroligi u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ završavaju utakmicom sa Makabijem.

Meč 33.kola igra se u četvrtak od 20.45 sati bez prisustva publike, koja je crveno-belima uz sve probleme kroz koje su prošli mnogo nedostajala.

Koliko videlo se i po utakmici koju je uz prisustvo publike upravo sledeći rival Makabi odigrao sa trenutnim liderom na tabeli Barselonom u „Menora Mivtačim“ dvorani u Tel Avivu u utorak i slavio.

Makabi je u finišu sezone ušao u dobru formu, uz dve pobede u domaćem prvenstvu slavio je i u dve evroligaške utakmice, u Litvaniji i protiv Barselone tima koji je najviđe pokazao u dosadašnjem delu sezone u Evroligi:

Očekuje nas ekipa Makabija koja je u dobrom ritmu u poslednje vreme, zabeležili su nekoliko vrednih pobeda poput one nad Žalgirisom u Kaunasu i sinoć protiv Barselone u Tel Avivu. Radi se o ekipi koja ima izuzetan individualni kvalitet, popunjeni su na svim pozicijama, i da nije bilo nekih nesrećnih poraza bili bi sigurno u borbi za viši plasman. Mi moramo da odigramo ovu utakmicu mnogo čvršće i mnogo bolje u odbrani nego što smo odigrali ovu protiv Armanija – relao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Kapiten Branko Lazić: – Očekuje nas novi izazov, ne samo što ova utakmica dolazi kao druga u duplom kolu što je uvek bio dodatni napor. Makabi igra odlično poslednjih nekoliko nedelja, imaju po dve vezane pobede u oba takmičenja, a u kakvoj su formi najbolje govori jučerašnji duel sa Barselonom. Igraju brzo, imaju sjajne individualce i napadače, što govori da ćemo morati da odigramo dobru odbranu i mnogo čvršće nego protiv Armanija – rekao je kapiten crveno-belih.

Ovo će biti 12. Duel dva tima, Makabi trenutno vodi u pobedama 6-5. U poslednjem susretu u Tel Avivu, domaćin je slavio 81:76.

Sutrašnji protivnik Crvene zvezde ima skor u ovogodišnjoj Evroligi 13-17 i dve zaostale utakmice.

Meč se igra od 20.45 sati u hali „Aleksandar Nikolić“ uz poštovanje svih zdravstvenih protokola.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama