Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Макаби у Београду (четвртак, 20.45)

Кошаркаши Црвене звезде овогодишњи наступ у Евролиги у београдској хали „Александар Николић“ завршавају утакмицом са Макабијем.

Меч 33.кола игра се у четвртак од 20.45 сати без присуства публике, која је црвено-белима уз све проблеме кроз које су прошли много недостајала.

Колико видело се и по утакмици коју је уз присуство публике управо следећи ривал Макаби одиграо са тренутним лидером на табели Барселоном у „Менора Мивтачим“ дворани у Тел Авиву у уторак и славио.

Макаби је у финишу сезоне ушао у добру форму, уз две победе у домаћем првенству славио је и у две евролигашке утакмице, у Литванији и против Барселоне тима који је највиђе показао у досадашњем делу сезоне у Евролиги:

Очекује нас екипа Макабија која је у добром ритму у последње време, забележили су неколико вредних победа попут оне над Жалгирисом у Каунасу и синоћ против Барселоне у Тел Авиву. Ради се о екипи која има изузетан индивидуални квалитет, попуњени су на свим позицијама, и да није било неких несрећних пораза били би сигурно у борби за виши пласман. Ми морамо да одиграмо ову утакмицу много чвршће и много боље у одбрани него што смо одиграли ову против Арманија – релао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Капитен Бранко Лазић: – Очекује нас нови изазов, не само што ова утакмица долази као друга у дуплом колу што је увек био додатни напор. Макаби игра одлично последњих неколико недеља, имају по две везане победе у оба такмичења, а у каквој су форми најбоље говори јучерашњи дуел са Барселоном. Играју брзо, имају сјајне индивидуалце и нападаче, што говори да ћемо морати да одиграмо добру одбрану и много чвршће него против Арманија – рекао је капитен црвено-белих.

Ово ће бити 12. Дуел два тима, Макаби тренутно води у победама 6-5. У последњем сусрету у Тел Авиву, домаћин је славио 81:76.

Сутрашњи противник Црвене звезде има скор у овогодишњој Евролиги 13-17 и две заостале утакмице.

Меч се игра од 20.45 сати у хали „Александар Николић“ уз поштовање свих здравствених протокола.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама