Кошарка Кошарка/Вести

Саопштење КК Црвена звезда

Извор: СД Црвена звезда

КК Црвена звезда обавештава јавност да је дана 02.04.2021. године у Загребу сазван састанак, односно такозвана Скупштина АБА лиге јтд на коме неће бити присутан представник нашег клуба, јер је сазвана од стране неовлашћеног лица Драгана Бокана.

Клуб подсећа јавност да је на радном састанку АБА ЛИГЕ јтд дана 19.11.2020. године, Драган Бокан добио овлашћење да тачно 15.12.2020. године закаже Скупштину само са једном тачком дневног реда, преобликовања јтд у доо, и ништа више од тога.

КК Црвена звезда је конкретним и директним делима показао у претходном периоду (и показује и даље) да је за постојање регионалног такмичења, али и искључиво у легалним оквирима, из којих смо давно, нажалост сви клубови као власници лиге изашли!

КК Црвена звезда подсећа на следеће чињенице: АБА лига јтд које је власништво клубова тренутно под важећим уговорима нема ни једно тело и функционера лиге, почев од директора и спортског директора лиге који улажу велике напоре да одрже интегритет и регуларност такмичења. АБА лига у време пандемије нема ни усвојен Ковид протокол због чега је и календар лиге, и одигравње завршнице сезоне 2020-2021 доведено у питање.

Због свега наведеног, ово сазивање такозване Скупштине од стране неовлашћеног лица које се лажно представља и узурпира функцију председника лиге, у супротности са одредбама Друштвеног уговора, видимо као још један корак ка рушењу АБА лиге која се већ због низа оваквих нелегалних потеза налази у врло тешкој ситуацији.

КК Црвена звезда подсећа да ова лига има своје председништво, као једино надлежно тело, а да би наш клуб одазивањем на овај нелегални састанак постао саучесник у директном кршењу Друштвеног уговора АБА лиге јтд у коме се јасно наводи:

а) Одредбама Члана 8.1. став 4 важећег Друштвеног уговора, Скупштину сазива председник кошаркашке АБА лиге. Драган Бокан није председник АБА Лиге!

б) Одредбама тачке 8.2. одређено је да АБА лига има председника и два потпредседника. Драган Бокан није нити једно од та три лица.

Због свега тога, одржавање овог састанка сматрамо изузетно штетним за све клубове који су учесници и ВЛАСНИЦИ АБА лиге, и може да донесе несагледиве последице по такмичење.

Све одлуке донете на састанку у Загребу сматраћемо нелегалним и необавезујућим, а као одговоран клуб КК Црвена звезда наставиће да се бори за постојање и развој АБА лиге искључиво кроз надлежне институције и легалне токове, а не кроз сазивање нелегалних састанака, саопштења разних непостојећих судијских удружења и изношење разних дезинформација само са циљем да се спортска и кошаркашка јавност у региону доведе у још већу заблуду.

Коначно, заказивање било каквог састанка са физичким присуством (и уз ограничавање на по једног представника клуба) у време пандемије сматрамо изузетно неозбиљним и неодговорним, али и тај чин је показатељ како регионално такмичење функционише ове сезоне, уз грубе покушаје појединаца да приватизују АБА лигу, која је у власништву свих клубова.

У Београду, 30.03.2021.

КК Црвена звезда мтс

Скочи на траку са алаткама