Košarka Košarka/Najava utakmica

Prvi izazov u “duplom kolu” – Armani u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde u izuzetno gustom rasporedu očekuje još jedno „duplo kolo“ i mečevi sa Armanijem i Makabijem.

Prvi od dva duela koji će crveno-beli odigrati u naredna tri dana je protiv Armanija, italijanskog velikana koji je ove godine oformio izuzetan sastav i ima jasnu ambiciju da se bori za sam vrh.

Crveno-beli dočekuju tim iz Milana u utorak u 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike uz poštovanje svih zdravstvenih protokola zbog pandemije Kovid-19.

Ovo će biti sedmi meč dva kluba, a crveno-beli imaju pozitivan skor u prethodnih 6 mečeva. U prvoj utakmici ove sezone ekipa Crvene zvezde je slavila u Milanu 87:79.

Tim u koji su pred početak sezone stigli bivši igrač Crvene zvezde Kevin Panter, Luiđi Datome, Kajl Hajns, Zek Ledej, Sajks, i sačuvan nukleus tima (Rodrigez, Micov, Rol, Tarčevski…) bori se za najviši plasman ekipe. Armani se sa skorom 19-12 bori za plasman u plej-of – što je i zacrtan cilj kluba za ovu sezonu.

Trener Dejan Radonjić očekuje težak meč u utorak uveče:

U izuzetno nagomilanom rasporedu sledi nam dupli program i utakmice sa Armanijem i Makabijem. Prva koja nas očekuje već u utorak je protiv Milana ekipe koja je tokom sezone pokazala svoj veliki kvalitet. Imaju u svojim redovima proverene igrače u borbi za visok plasman u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Međutim, u preostalim utakmicama Evrolige, bez obzira što nemamo rezultatski imperativ, želimo da damo sve od sebe i pokažemo svoj maksimum – rekao je trener crveno-belih.

Lengston Hol nakon brojnih problema i povrede, pa Kovida-19, polako hvata ritam nakon duge pauze:

– Očekuje nas vrlo zahtevna utakmica protiv vrlo jake i iskusne ekipe. Tim koji je napravljen za najviše domete i koji je nadogradjen izvanrednim igračima na već dokazane koji su tu od ranije. Nije nam lako, utakmice se ređaju kao na traci a mečevi sa Armanijem i Makabijem su zaista veliki izazovi. Međutim, naše je da se borimo, bez obzira što nemamo pritisak rezultata, ali želimo da ostavimo dobar utisak u završnici lige u kojoj smo imali brojne izazove i probleme tokom ove sezone – rekao je Hol.

U toku ove nedelje crveno-beli će igrati tri teške utakmice, već u četvrtak stiže Makabi, a onda sledi put u Ljubljanu protiv Cedevite Olimpije.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama