Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Први изазов у “дуплом колу” – Армани у Београду

Кошаркаши Црвене звезде у изузетно густом распореду очекује још једно „дупло коло“ и мечеви са Арманијем и Макабијем.

Први од два дуела који ће црвено-бели одиграти у наредна три дана је против Арманија, италијанског великана који је ове године оформио изузетан састав и има јасну амбицију да се бори за сам врх.

Црвено-бели дочекују тим из Милана у уторак у 19 часова у хали „Александар Николић“ без присуства публике уз поштовање свих здравствених протокола због пандемије Ковид-19.

Ово ће бити седми меч два клуба, а црвено-бели имају позитиван скор у претходних 6 мечева. У првој утакмици ове сезоне екипа Црвене звезде је славила у Милану 87:79.

Тим у који су пред почетак сезоне стигли бивши играч Црвене звезде Кевин Пантер, Луиђи Датоме, Кајл Хајнс, Зек Ледеј, Сајкс, и сачуван нуклеус тима (Родригез, Мицов, Рол, Тарчевски…) бори се за највиши пласман екипе. Армани се са скором 19-12 бори за пласман у плеј-оф – што је и зацртан циљ клуба за ову сезону.

Тренер Дејан Радоњић очекује тежак меч у уторак увече:

У изузетно нагомиланом распореду следи нам дупли програм и утакмице са Арманијем и Макабијем. Прва која нас очекује већ у уторак је против Милана екипе која је током сезоне показала свој велики квалитет. Имају у својим редовима проверене играче у борби за висок пласман у овогодишњем издању Евролиге. Међутим, у преосталим утакмицама Евролиге, без обзира што немамо резултатски императив, желимо да дамо све од себе и покажемо свој максимум – рекао је тренер црвено-белих.

Ленгстон Хол након бројних проблема и повреде, па Ковида-19, полако хвата ритам након дуге паузе:

– Очекује нас врло захтевна утакмица против врло јаке и искусне екипе. Тим који је направљен за највише домете и који је надоградјен изванредним играчима на већ доказане који су ту од раније. Није нам лако, утакмице се ређају као на траци а мечеви са Арманијем и Макабијем су заиста велики изазови. Међутим, наше је да се боримо, без обзира што немамо притисак резултата, али желимо да оставимо добар утисак у завршници лиге у којој смо имали бројне изазове и проблеме током ове сезоне – рекао је Хол.

У току ове недеље црвено-бели ће играти три тешке утакмице, већ у четвртак стиже Макаби, а онда следи пут у Љубљану против Цедевите Олимпије.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама