Košarka Košarka/Vesti

Sigurna pobeda Crvene zvezde u 23. kolu ABA lige

Izvor: SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u ABA ligi pošto su u subotu uveče savladali ekipu FMP-a rezultatom 101:71, u utakmici 23.kola regionalnog takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Džordan Lojd koji je upisao 18 poena. Pratio ga je Ognjen Dobrić sa 14, dok su dvocifreni bili i Lendri Noko sa 13 poena, Dejan Davidovac sa 12 koševa i Aleksa Uskoković koji je ubacio 10 poena.

Ovo je crveno-belima 18.pobeda uz 3 poraza i trenutno se nalaze na vrhu tabele uz dve odigrane utakmice manje (protiv Cedevite Olimpije u Beogradu i Krke u Novom Mestu).

Ni na ovoj utakmici trener crveno-belih Dejan Radonjić nije mogao da računa na povređenog Rita, kapiten Branko Lazić se vratio nakon lakše povrede lista u tim, ali je preventivno presedeo i ovaj meč klupi. Ipak, Crvena zvezda je imala potpunu kontrolu na ovom meču. Već u ranoj fazi utakmice crveno-beli su poveli 10:2.

Motivisani FMP je uspeo da se vrati u meč, ali je sredinom druge deonice usledila furiozna serija crveno-belih koji su uz agresivnu odbranu pridodali izvanredan šut za tri poena. Pogađali su Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Džordan Lojd… Serijom 18:1 Crvena zvezda je došla do velikih plus 20 (56:36).

U nastavku igre crveno-beli su agresivnom odbranom sveli FMP na samo četiri poena za deset minuta. Treći period rešili su izabranici Dejana Radonjića u svoju korist rezultatom 17:4 i razrešili svako pitanje pobednika.

Crvena zvezda mts – FMP 101:71 (35:27, 28:20, 17:4, 21:20)

Crvena zvezda mts: Hol 5, Volden 7 (5sk, 4as), Lojd 18, Uskoković 10 (6as), Davidovac 12 (6sk, 6as), Lazić, Radanov 5 (4sk), Dobrić 14 (7sk), Simonović 7, Jagodić-Kuridža 3, Kuzmić 7 (6sk), Noko 13 (6sk).

Dejan Radonjić:
-Prvo poluvreme odigrali smo slabo u odbrani i primili puno poena. FMP je igrao dobro i bio napadački raspoložen. Drugo poluvreme je bilo nešto drugačije. Ono što smo imali kao prioritet za ovaj meč, to smo i ostvarili. Nastavljamo sa ritmom koji je i dalje žestok. Sledi dupli evroligaški program sledeće nedelje, a onda i meč u Ljubljani. Očekujemo da Lazić odradi trening pa da vidimo da li možemo da računamo na njega u narednim utakmicama. Rit bi trebalo da napravi dodatni pregled pa ćemo onda imati jasniju sliku.

U narednoj nedelji ekipu Crvene zvezde očekuje ponovo dupli program u Evroligi, mečevi sa Armanijem (utorak) i Makabijem (četvrtak) – obe utakmice igraju se u Beogradu, a onda i izuzetno važna utakmica 24.kola ABA lige sa ekipom Cedevita Olimpije u Ljubljani koja je na programu u nedelju 04.04. od 17 časova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama