Кошарка Кошарка/Вести

Сигурна победа Црвене звезде у 23. колу АБА лиге

Извор: СД Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде остварили су нову победу у АБА лиги пошто су у суботу увече савладали екипу ФМП-а резултатом 101:71, у утакмици 23.кола регионалног такмичења.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Џордан Лојд који је уписао 18 поена. Пратио га је Огњен Добрић са 14, док су двоцифрени били и Лендри Ноко са 13 поена, Дејан Давидовац са 12 кошева и Алекса Ускоковић који је убацио 10 поена.

Ово је црвено-белима 18.победа уз 3 пораза и тренутно се налазе на врху табеле уз две одигране утакмице мање (против Цедевите Олимпије у Београду и Крке у Новом Месту).

Ни на овој утакмици тренер црвено-белих Дејан Радоњић није могао да рачуна на повређеног Рита, капитен Бранко Лазић се вратио након лакше повреде листа у тим, али је превентивно преседео и овај меч клупи. Ипак, Црвена звезда је имала потпуну контролу на овом мечу. Већ у раној фази утакмице црвено-бели су повели 10:2.

Мотивисани ФМП је успео да се врати у меч, али је средином друге деонице уследила фуриозна серија црвено-белих који су уз агресивну одбрану придодали изванредан шут за три поена. Погађали су Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Џордан Лојд… Серијом 18:1 Црвена звезда је дошла до великих плус 20 (56:36).

У наставку игре црвено-бели су агресивном одбраном свели ФМП на само четири поена за десет минута. Трећи период решили су изабраници Дејана Радоњића у своју корист резултатом 17:4 и разрешили свако питање победника.

Црвена звезда мтс – ФМП 101:71 (35:27, 28:20, 17:4, 21:20)

Црвена звезда мтс: Хол 5, Волден 7 (5ск, 4ас), Лојд 18, Ускоковић 10 (6ас), Давидовац 12 (6ск, 6ас), Лазић, Раданов 5 (4ск), Добрић 14 (7ск), Симоновић 7, Јагодић-Куриџа 3, Кузмић 7 (6ск), Ноко 13 (6ск).

Дејан Радоњић:
-Прво полувреме одиграли смо слабо у одбрани и примили пуно поена. ФМП је играо добро и био нападачки расположен. Друго полувреме је било нешто другачије. Оно што смо имали као приоритет за овај меч, то смо и остварили. Настављамо са ритмом који је и даље жесток. Следи дупли евролигашки програм следеће недеље, а онда и меч у Љубљани. Очекујемо да Лазић одради тренинг па да видимо да ли можемо да рачунамо на њега у наредним утакмицама. Рит би требало да направи додатни преглед па ћемо онда имати јаснију слику.

У наредној недељи екипу Црвене звезде очекује поново дупли програм у Евролиги, мечеви са Арманијем (уторак) и Макабијем (четвртак) – обе утакмице играју се у Београду, а онда и изузетно важна утакмица 24.кола АБА лиге са екипом Цедевита Олимпије у Љубљани која је на програму у недељу 04.04. од 17 часова.

Скочи на траку са алаткама