Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-beli bez iznenađenja u Moskvi

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje i savladaju CSKA u Moskvi. Domaćin je bio bolji rezultatom 87-72 (31-19, 19-20, 21-20, 16-13).

Crveno-beli ni u ovom meču nisu nastupali u kompletnom sastavu, zbog lakše povrede u Beogradu je ostao kapiten Branko Lazić kao i povrđeni Duop Rit. Snažni rival i umor usled paklenog ritma bili su nepremostive prepreke da Zvezda napravi veliko iznenađenje.

Favorizovani rival je bolje započeo utakmicu, nakon deset minuta igre stekao 12 poena prednosti (31-19) i preuzeo kontrolu nad utakmicom. Crveno-beli su u nastavku zaigrali značajno bolje i bili potpuno ravnopravan rival, uspostavili bolju kontrolu skoka i zaigrali značajno bolje u odbrani. Strpljenje, borbenost i želja doveli su crveno-bele u situaciju i da se potpuno vrate u meč. Naime, Lendri Noko i Marko Simonović vezali su pet poena koji su primakli Zvezdu na osam poena zaostatka (74-66). Veoma brzo Džordan Lojd je imao otvoren šut za tri, koji najčešče realizuje, ali ovog puta nije bio precizan i Crvena zvezda je propustila priliku da priđe na šest poena zaostatka i unese dodatnu neizvesnost u ovu utakmicu. Iskustvo i snaga jednog od pretendenata za najviši plasman u Evroligi nisu dozvoli crveno-belima novu ovakvu priliku.

Jedna od pozitivnih vesti sa ovog meča je svakako brilijantna partija Dejana Davidovca koji je ostavio iza sebe probleme sa bolešću i upisao rekord karijere u Evroligi. Meč je završio sa 20 poena uz izvrsne procente šuta. Pratio ga je Lendri Noko koji je odigrao veoma dobro i meč završio sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i deset skokova.

Podsetimo, ovo je Crvenoj zvezdi bio čak deveti meč u martu koji nosi nezapamćeno težak ritam utakmica. Već u subotu u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ crveno-bele čeka izrazito važan meč u ABA ligi. Protivnik će biti tada biti FMP, a već naredne nedelje izabranici Dejana Radonjića igraće duplo kolo Evrolige kada su rivali Makabi i Armani.

CSKA – Crvena zvezda mts 87-72 (31-19, 19-20, 21-20, 16-13)

Crvena zvezda mts: Hol 11, Volden 2, Lojd 9 (4sk), Uskoković, Davidovac 20, Radanov, Dobrić 6, Simonović 8, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić, Noko 12 (10sk).

Izvor: KKCZm zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama