Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвено-бели без изненађења у Москви

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да направе велико изненађење и савладају ЦСКА у Москви. Домаћин је био бољи резултатом 87-72 (31-19, 19-20, 21-20, 16-13).

Црвено-бели ни у овом мечу нису наступали у комплетном саставу, због лакше повреде у Београду је остао капитен Бранко Лазић као и поврђени Дуоп Рит. Снажни ривал и умор услед пакленог ритма били су непремостиве препреке да Звезда направи велико изненађење.

Фаворизовани ривал је боље започео утакмицу, након десет минута игре стекао 12 поена предности (31-19) и преузео контролу над утакмицом. Црвено-бели су у наставку заиграли значајно боље и били потпуно равноправан ривал, успоставили бољу контролу скока и заиграли значајно боље у одбрани. Стрпљење, борбеност и жеља довели су црвено-беле у ситуацију и да се потпуно врате у меч. Наиме, Лендри Ноко и Марко Симоновић везали су пет поена који су примакли Звезду на осам поена заостатка (74-66). Веома брзо Џордан Лојд је имао отворен шут за три, који најчешче реализује, али овог пута није био прецизан и Црвена звезда је пропустила прилику да приђе на шест поена заостатка и унесе додатну неизвесност у ову утакмицу. Искуство и снага једног од претендената за највиши пласман у Евролиги нису дозволи црвено-белима нову овакву прилику.

Једна од позитивних вести са овог меча је свакако брилијантна партија Дејана Давидовца који је оставио иза себе проблеме са болешћу и уписао рекорд каријере у Евролиги. Меч је завршио са 20 поена уз изврсне проценте шута. Пратио га је Лендри Ноко који је одиграо веома добро и меч завршио са дабл-дабл учинком од 12 поена и десет скокова.

Подсетимо, ово је Црвеној звезди био чак девети меч у марту који носи незапамћено тежак ритам утакмица. Већ у суботу у дворани ’’Александар Николић’’ црвено-беле чека изразито важан меч у АБА лиги. Противник ће бити тада бити ФМП, а већ наредне недеље изабраници Дејана Радоњића играће дупло коло Евролиге када су ривали Макаби и Армани.

ЦСКА – Црвена звезда мтс 87-72 (31-19, 19-20, 21-20, 16-13)

Црвена звезда мтс: Хол 11, Волден 2, Лојд 9 (4ск), Ускоковић, Давидовац 20, Раданов, Добрић 6, Симоновић 8, Јагодић-Куриџа 4, Кузмић, Ноко 12 (10ск).

Извор: ККЦЗм званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама