Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli otputovali u Moskvu

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u sredu u Moskvu gde ih očekuje meč 31. kola Evrolige protiv ekipe CSKA.

Crveno-beli su i dalje u vrlo teškom rasporedu odigravanja utakmica, a nakon ove utakmice i obaveza u ABA ligi za vikend, ponovo ih očekuje dupli program tokom naredne nedelje i mečevi sa Armanijem i Makabijem u rasponu od dva dana.

Pre svega navedenog, sledi vrlo teško gostovanje protiv ekipe koja traži svoje mesto među 8 najboljih, predvođena Majkom Džejmsom i može da obezbedi mesto u plej ofu pobedom u utakmici koja se igra u četvrtak od 18 časova u dvorani „Megasport Arena“.

Crveno-beli će u Moskvi igrati bez Duopa Rita, u tim se vraća Dejan Davidovac, a u prvom meču u Beogradu bilo je 86:84 za crveno-bele nakon produžetka.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić:

– Imali smo niz utakmica u desetak dana u kojima je potrošnja bila ogromna. Himki, Partizan, Cibona, Panatinaikos i Budućnost. Uz to problematika izostanka igrača koja donosi dodatnu potrošnju i remeti plan da se prodju stvari na bezbolniji način. Utakmice smo igrali dosta dobro do Podgorice gde nismo bili na nivou koji smo se nadali da će da bude. Energija i koncentracija je bila na niskom nivou. Nemamo pauzu, sledi CSKA i lako je pričati o njima – vrlo kvalitetan protivnik, veliko iskustvo, tim koji ide u borbu za osvajanje titule. Gostujemo u Moskvi, rezultatski smo rasterećeni pa možemo da razmišljamo drugačije nego da je utakmica imala i takmiarsku težinu trudićemo se da pružimo dobar otpor i nadamo se da možemo da budemo konkuretni. Rit sigurno ne putuje, imamo rovitih igrača sa određenim problemima, ali moramo od treninga do treninga da donosimo odluke – rekao je trener crveno-belih.

Dejan Davidovac: – Prethodne utakmice u Evroligi i dve pobede mnogo su značile za samopouzdanje ekipe. Jesmo izgubili šanse za plej-of, ali je vrlo važno da igramo što je bolje moguće, da se skoncentrišemo na neke stvari koje možemo da ispravljamo u našoj igri jer nam sledi najvažniji deo sezone. Ekipa CSKA jak protivnik, kandidati za osvajanje EL, plasman u TOP 4 ili TOP 8 se podrazumeva. Očekuje nas totalno drugačija utakmica od one u Beogradu jer sve ekipe koje preferiraju vrh sada tempiraju formu za ono što sledi. Ono što znamo da nas očekuje fizički težak meč – rekao je prvotimac crveno-belih.

Utakmica u „Megasport Areni“ igra se od 18 časova, a narednu utakmicu crveno-beli igraju u subotu od 19 časova protiv FMP-a u Beogradu u okviru 23.kola ABA lige jtd.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama