Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели отпутовали у Москву

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у среду у Москву где их очекује меч 31. кола Евролиге против екипе ЦСКА.

Црвено-бели су и даље у врло тешком распореду одигравања утакмица, а након ове утакмице и обавеза у АБА лиги за викенд, поново их очекује дупли програм током наредне недеље и мечеви са Арманијем и Макабијем у распону од два дана.

Пре свега наведеног, следи врло тешко гостовање против екипе која тражи своје место међу 8 најбољих, предвођена Мајком Џејмсом и може да обезбеди место у плеј офу победом у утакмици која се игра у четвртак од 18 часова у дворани „Мегаспорт Арена“.

Црвено-бели ће у Москви играти без Дуопа Рита, у тим се враћа Дејан Давидовац, а у првом мечу у Београду било је 86:84 за црвено-беле након продужетка.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић:

– Имали смо низ утакмица у десетак дана у којима је потрошња била огромна. Химки, Партизан, Цибона, Панатинаикос и Будућност. Уз то проблематика изостанка играча која доноси додатну потрошњу и ремети план да се продју ствари на безболнији начин. Утакмице смо играли доста добро до Подгорице где нисмо били на нивоу који смо се надали да ће да буде. Енергија и концентрација је била на ниском нивоу. Немамо паузу, следи ЦСКА и лако је причати о њима – врло квалитетан противник, велико искуство, тим који иде у борбу за освајање титуле. Гостујемо у Москви, резултатски смо растерећени па можемо да размишљамо другачије него да је утакмица имала и такмиарску тежину трудићемо се да пружимо добар отпор и надамо се да можемо да будемо конкуретни. Рит сигурно не путује, имамо ровитих играча са одређеним проблемима, али морамо од тренинга до тренинга да доносимо одлуке – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац: – Претходне утакмице у Евролиги и две победе много су значиле за самопоуздање екипе. Јесмо изгубили шансе за плеј-оф, али је врло важно да играмо што је боље могуће, да се сконцентришемо на неке ствари које можемо да исправљамо у нашој игри јер нам следи најважнији део сезоне. Екипа ЦСКА јак противник, кандидати за освајање ЕЛ, пласман у ТОП 4 или ТОП 8 се подразумева. Очекује нас тотално другачија утакмица од оне у Београду јер све екипе које преферирају врх сада темпирају форму за оно што следи. Оно што знамо да нас очекује физички тежак меч – рекао је првотимац црвено-белих.

Утакмица у „Мегаспорт Арени“ игра се од 18 часова, а наредну утакмицу црвено-бели играју у суботу од 19 часова против ФМП-а у Београду у оквиру 23.кола АБА лиге јтд.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама