Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda u polufinalu Evro Kupa

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u polufinale LEN Evro Kupa nakon remija sa Dinamom iz Moskve 9:9 u revanš meču četvrtfinala.

Crveno-beli su u prvom meču u prestonici Rusije slavili sa 11:8 i ispostaviće se stekli odlučujuću prednost u četvrtfinalnom dvomeču sa Dinamom.

Ali, nije dobro počelo po crveno-bele koji su posle dva minuta igre već bili u zaostatku od dva gola, a strelci za Moskovljane bili su Bugajčuk i Šein. Dinamo je nastavio da pritiska odbranu našeg tima koja je ponovo kapitulirala i Rustamov je anulirao prednost Zvezde iz prvog meča. Do kraja prve četvrtine gosti su preko Balakireva postigli još jedan gol, a naši vaterpolisti nisu uspevali da pronađu put do mreže golmana Maksimova.

Ništa se nije promenilo ni početkom druge četvrtine. Realizacija tima Aleksandra Filipovića je bila veoma loša, što su gosti iskoristili da povećaju prednost na 5:0. U tim trenucima crveno-beli su šest puta imali igrača više, ali nisu našli rešenje za odbranu protivnika. Tek iz sedmog puta Zvezda je iskoristila prednost igrača više i preko Petra Kasuma postigla prvi gol u 16. minutu. Pred sam kraj prvog poluvremena Gavril Subotić je bio precizan sa peterca i smanjio rezultat na 2:5.

Zvezda se potpuno vratila u igru na početku treće četvrtine. Seriju naše ekipe nastavio je Marko Radović, a produžio je već u sledećem napadu fantastičnim golom Miloš Vukićević. Zvezda se u sledećem napadu potpuno vratila u meč kada je sjajnom „šraubom“ Subotić postigao svoj drugi gol i izjednačio na 5:5. Dinamo prekida seriju crveno-belih preko Balakireva koji je iskoristio igrača više. Novo izjednačenje donosi Veljko Tankosić koji je savladao Maksimova iz peterca. Moskovljani ponovo dolaze do minimalnog vođstva, a u završnici trećeg dela Vladimir Mišović brani peterac i nedozvoljava gostima da se rezultatski odlepe.

Ipak, Bugajčuk uspeva da odvede Dinamo na plus dva početkom poslednjeg perioda. Tankosić je iz kontre svojim drugim pogotkom smanjio na 7:8, ali Rustimov u sledećem napadu ponovo trese mrežu Mišovića. Posle tajm auta Filipovića na dva i po minuta pre kraja meča, Ivan Basara koristi igrača više i ponovo smanjuje Zvezdin zaostatak – 8:9. Tankosić je sjajnim lob udarcem savladao Maksimova, izjednačio rezultat na 9:9 i rešio pitanje pobednika ovog dvomeča.

Veljko Tankosić je bio najefikasniji u Crvenoj zvezdi sa tri gola, Gavril Subotić je postigao dva, a po jednom u listu strelaca upisali su se Kasum, Radović, Vukićević i Basara.

Vaterpolisti Crvene zvezde će u polufinalu LEN Evro Kupa igrati protiv mađarskog Solnoka koji je eliminisao kragujevački Radnički (14:12 i 10:10).

CRVENA ZVEZDA – DINAMO MOSKVA 9:9 (0:4, 2:1, 4:2, 3:2)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Dragan Stampalija (Hrvatska) i Rajmund Fodor (Mađarska). Isključenja: Crvena zvezda 7, Dinamo 12. Peterci: Crvena zvezda 2(2), Dinamo 1(0).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3(1), Kasum 1, Marković, Subotić 2(1), Milojević, Trtović, Basara 1, Vukićević 1, Šulc, Smiljević, Radović 1, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović.

DINAMO: Maksimov, Jakaja, Šein 2, Usov, Bugajčuk 2, Balakirev 2, Rustamov 3, Kuzmenkov, Krasnov, Ekomazov, Vasiljev, Magomaev, Čuvilev. Trener: Sergej Voronjin.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama