Hokej Hokej/Izveštaji

Šampionski ples Crvene zvezde u Novom Sadu

Crvena zevzda je šampion Srbije u hokeju na ledu!

Crveno-beli su večeras otplesali šampionski ples na novosadskom ledu i po 9. put osvojili titulu prvaka u hokeju na ledu. Oni su večeras u drugoj utakmici finala plej ofa, savladali ekipu Vojvodine i tako četvrti put zaredom postali šampioni Srbije.

Baš onako kako su Podunavac i Španjević najavili u izjavi za naš portal, naši hokejaši su od prve minute ovog meča odigrali onako kako treba, napadački i nisu dopustili domaćinu da uradi ništa pred golom Arsenija Rankovića. Sevali su udarci prema golu Vojvodine, ali tek u 12. minutu Zvezda dolazi u vodstvo od 0:1 golom Roberta Sabadoša (asustencija Andrej Cvik). Od 14. minuta naši hokejaši igraju sa dva igrača manje na ledu (situacija 5 na 3 za Vojvodinu), ali baš tada Zvezda izvodi odličnu kontru i dobija penal koji su skrivili igrači Vojvodine, ali Leštarić ga ne koristi, pa se rezultat ne menja do kraja ovog perioda. 

Foto: CZBG portal

U drugom periodu opet odlična igra naših hokejaša koji konstantno napadaju, a trud se isplatio u 26. minutu kada je Andrej Cvik zatresao mrežu domaćina za 0:2. Naši oklopnici nisu spustili tempo nakon tog pogotka nego su, nasuprot tome, pojačali agresivnost. To se isplatilo u 31. minutu kada je za 0:3 pogodio Vasilije Anđelković (asistencija Srđan Ristić). U jednom od svojih retkih napada Vojvodina u 34. minutu preko Vučeurevića smanjuje na 1:3, ali naši hokejaši brzo vraćaju tri gola prednsoti. Igrao se 35. minut kada je na 1:4 povisio Andrija Šapanjević (asistencija Marko Dragović). Kapiten Marko Brkušanin je u 37. minutu odličnim udarcem povisio na 1:5, a u 39. minutu Aleksa Gvozdenović (asistencija Dušan Janković – Vasilije Anđelković) donosi ogromnih 1:6.

I to je nažalost bio i krajnji rezultat ovog finala jer poslednja trećina nije ni odigrana iz razloga što organizator nije obezbedio rolbu za led, pa se pristupilo dodeli trofeja i ceremoniji proglašenja pobednika i šampiona Srbije za sezonu 2020/21.

Vojvodina – Crvena zvezda 1:6 (0:1, 1:5, -:-)

Vojvodina: Padalista, Belić, N. Pušac, Milojković, Radosavljević, Vučurević 1, Bjelogrlić, Čengeri, Jerković, Grković, Mirkov, M. Pušac, Gusev, Tomašević, Đorđević, Nikolić, Balaban

Crvena zvezda: Ranković, Mitić, Podunavac, Anić, Brkušanin 1, Leštarić, Kerezović, Novaković, Španjević 1, Cvik 1 (1 as), Dragović (1 as), Sabadoš 1, Mladenović, Gvozdenović 1, Janković (1 as), Vojinović, Anđelković 1 (1 as), Ristić (1 as)

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama