Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda savladala Vojvodinu i došla na korak od titule prvaka

Ugasili su hokejaši Crvene zvezde nade Novosađana da u prvom meču mogu da dođu do iznenađenja. Zvezdini oklopnici su zasluženo slavili i pored toga što je Vojvodina dva puta imala vodstvo (0:1 i 1:2). Tako su crveno-beli ovom pobedom došli na korak od osvajanja 9. titule prvaka države.

SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Poslednji prvenstveni meč između Crvene zvezde i Vojvodine, koji su naši hokejaši dobili nakon izvođenja penala, izgleda da je bio nagoveštaj da će i finalna serija biti izuzetno zanimljiva. Iako je Zvezda napadala skoro celo vreme, Vojvodina je pretila preko kontranapada. Upravo u situaciji kada su naši oklopnici imali igrača više na ledu, usledila je kontra i Vojvodina je preko Nemanje Vučurevića došla u vodstvo od 0:1 (15. min). Naši hokejaši su pokušavali apsolutno sve, ali jednostavno nije bilo koncentracije u završnici sve do par sekundi pred kraj kada se upornost crve-belih oklopnika isplatila, a Lazar Leštarić (asistencija Marko Brkušanin) je zatresao mrežu gostiju za 1:1.

Furiozna druga trećina Zvezde

U drugoj trećini Zvezdini igrači su krenuli žestoko. Gol Vojvodine je viio u zraku, a onda katastrofalna greška naših hokejaša i Vojvodina iz kontre opet vodi 1:2 (Miloš Pušac 23. min). Ipak, Zvezda vrlo brzo dolazi do izjednačenja, ali sudije na opšte iznenađenje poništavaju čist pogodak. Nastavila je Zvezda da igra napadački i agresivno i to se isplatilo u 28. minutu kada je pak u mrežu gostiju za 2:2 smestio Marko Dragović (asistencija Uglješa Novaković). Crveno-beli nisu stali nego su dodali gas, pa je Nikola Kerezović (asistencija Marko Mladenović) doveo neše oklopnike u vodstvo od 3:2 (30, min).  Nastavile su da se ređaju šanse pred golom Novosađana i gol je doslovno visio u vazduhu. Potvrda ove dominacije i silnih napada krunisana je u minutu kada je svojim drugim pogotkom na utakmici Nikola Kerezović (asistencija Pavla Podunavac) atresao mrežu Vojvodineza 4:2 (33. min). Rezultat je trebao da bude i ubedljiviji nakon ovog perioda, ali jednostavno naši hokejaši nisu uspeli još koji put da smeste pak u mrežu gostiju.

I u poslednjem periodu Vojvodina dolazi prva do gola. Opet u jeku Zvezdinih napada, naši hokejaši nesmotreno gube pak i u kontranapadu gosti preko Relje Radosavljevića (51. min) dolaze do smanjenja rezultata na 4:3. Igrala je Zvezda malo konfuzno u tim trenucima, ali jednim strahovitim udarcem Ivan Anić (asistencija Marko Dragović) donosi ponovo dva gola prednosti – 5:3 (53. min). Pred sam kraj meča Vojvodina je zardaila dva isključenja, pa je Zvezda, u igri 5 na 3, golom Uglješe Novakovića (asistencija Marko Brkušanin) došla do vodstva 6:3 (58. min) što je bio i krajnji rezultat ovog meča.

Crvena zvezda: Ranković, Mitić, Podunavac (1), Anić 1, Brkušanin (2), Kerezović 2, Leštarić 1, Novaković 1 (1), Španjević, Sabadoš, Dragović 1 (1), Cvik, Mladenović (1), Gvozdenović, Janković, Vojinović, Anđelković, Mitrović, Ristić

Vojvodina: Padalista, Belić, N. Pušac, Milojković, Radosavljević 1 (1), Vučurević 1, Đorđević, Jerković, Čengeri, M. Pušac 1, Mirkov, Grković (1), Tomašević, Gusev, Nikolić, Balaban

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama