Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда савладала Војводину и дошла на корак од титуле првака

Угасили су хокејаши Црвене звезде наде Новосађана да у првом мечу могу да дођу до изненађења. Звездини оклопници су заслужено славили и поред тога што је Војводина два пута имала водство (0:1 и 1:2). Тако су црвено-бели овом победом дошли на корак од освајања 9. титуле првака државе.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Војводина 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Последњи првенствени меч између Црвене звезде и Војводине, који су наши хокејаши добили након извођења пенала, изгледа да је био наговештај да ће и финална серија бити изузетно занимљива. Иако је Звезда нападала скоро цело време, Војводина је претила преко контранапада. Управо у ситуацији када су наши оклопници имали играча више на леду, уследила је контра и Војводина је преко Немање Вучуревића дошла у водство од 0:1 (15. мин). Наши хокејаши су покушавали апсолутно све, али једноставно није било концентрације у завршници све до пар секунди пред крај када се упорност црве-белих оклопника исплатила, а Лазар Лештарић (асистенција Марко Бркушанин) је затресао мрежу гостију за 1:1.

Фуриозна друга трећина Звезде

У другој трећини Звездини играчи су кренули жестоко. Гол Војводине је виио у зраку, а онда катастрофална грешка наших хокејаша и Војводина из контре опет води 1:2 (Милош Пушац 23. мин). Ипак, Звезда врло брзо долази до изједначења, али судије на опште изненађење поништавају чист погодак. Наставила је Звезда да игра нападачки и агресивно и то се исплатило у 28. минуту када је пак у мрежу гостију за 2:2 сместио Марко Драговић (асистенција Угљеша Новаковић). Црвено-бели нису стали него су додали гас, па је Никола Керезовић (асистенција Марко Младеновић) довео неше оклопнике у водство од 3:2 (30, мин).  Наставиле су да се ређају шансе пред голом Новосађана и гол је дословно висио у ваздуху. Потврда ове доминације и силних напада крунисана је у минуту када је својим другим поготком на утакмици Никола Керезовић (асистенција Павла Подунавац) атресао мрежу Војводинеза 4:2 (33. мин). Резултат је требао да буде и убедљивији након овог периода, али једноставно наши хокејаши нису успели још који пут да сместе пак у мрежу гостију.

И у последњем периоду Војводина долази прва до гола. Опет у јеку Звездиних напада, наши хокејаши несмотрено губе пак и у контранападу гости преко Реље Радосављевића (51. мин) долазе до смањења резултата на 4:3. Играла је Звезда мало конфузно у тим тренуцима, али једним страховитим ударцем Иван Анић (асистенција Марко Драговић) доноси поново два гола предности – 5:3 (53. мин). Пред сам крај меча Војводина је зардаила два искључења, па је Звезда, у игри 5 на 3, голом Угљеше Новаковића (асистенција Марко Бркушанин) дошла до водства 6:3 (58. мин) што је био и крајњи резултат овог меча.

Црвена звезда: Ранковић, Митић, Подунавац (1), Анић 1, Бркушанин (2), Керезовић 2, Лештарић 1, Новаковић 1 (1), Шпањевић, Сабадош, Драговић 1 (1), Цвик, Младеновић (1), Гвозденовић, Јанковић, Војиновић, Анђелковић, Митровић, Ристић

Војводина: Падалиста, Белић, Н. Пушац, Милојковић, Радосављевић 1 (1), Вучуревић 1, Ђорђевић, Јерковић, Ченгери, М. Пушац 1, Мирков, Грковић (1), Томашевић, Гусев, Николић, Балабан

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама