Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели поново у Атини (петак, 20 часова)

Кошаркаши Црвене звезде након везаних победа над Химкијем, Партизаном и Цибоном, путују у петак у Атину где их у дворани „ОАКА“ очекује меч 30.кола Евролиге против Панатинаикоса.

Утакмица се игра од 20 часова, а одмах након тога следи пут у Подгорицу.

Меч са „зеленима“ са севера Атине доноси још једну изузетно јаку утакмицу у згуснутом календару црвено-белих које већ у недељу очекује и тежак меч против Будућности у Подгорици.

Добри резултати добијају на значају и због чињенице да су извојевани уз доста проблема које је тренер Радоњић имао са саставом, уклапањем играча који су били дуго ван терена (Волден, Рит, Нноко,Хол), и свакодневним повредама (Добрић, Ускоковић) и болестима (Давидовац), али ће бити на озбиљном испиту у петак против екипе која је уз новог тренера и добра појачања почела да игра јако добро:

– Идемо у Атину да одиграмо најбоље што можемо, да будемо конкурентни против тима који је у доброј форми, одиграли су добар меч против Макабија, и у домаћем против првенству су били супериорни. Добили су велико појачање у Хезоњи, Ти-Џеј Бреј је такође стигао, нови тренер Одед Каташ је ту и то су крупне промене у односу на тим са којим смо играли прву утакмицу у Београду. Што се нас тиче, Давидовац је болестан, добра вест је да није корона у питању, и он не путује са нама, сви остали иду за Атину“, рекао је тренер црвено-белих које у наредном периоду поново очекују бројне утакмице.

– Распоред је такав, 12 мечева у марту, али ствари гледамо другачије, од данас до последње утакмице у регуларном делу АБА лиге, а то је 19.април, чека нас 12 утакмица. Свесни смо да је ритам изузетно напоран, у 7 дана играмо 4 утакмице које су интензивне и битне, и то изискује много напора. Успели смо да будемо доста добри у последњим утакмицама, а оно што нас уводи у размишљање је ситуација око повреда, болести… Једноставно, већ сам о томе причао, предуго то траје, али идемо у Атину, томе смо окренути и о томе размишљамо сада“, рекао је тренер црвено-белих.

Ово ће бити 14. дуел два клуба, а тренутни скор је 7-6 за екипу Панатинаикоса, а у последњем дуелу који је одигран у Београду у првом делу сезоне било је 74-71 за црвено-беле.

Центар црвено-белих Огњен Кузмић играо је својевремено за екипу Панатинаикоса, и добро познаје клуб из Атине.

– Сутра путујемо за Атину, нема много приче, спремамо се радимо, екипа Панатинаикоса има одличне играче, добра екипа, ту смо да дамо све од себе и да се боримо. Њима та утакмица у петак доста значи, тим који је попуњен на свим позицијама, који је довео и неке нове играче у међувремену, нови је и тренер Каташ. Наше је да одиграмо што боље и да дамо све од себе.

Одмах по завршетку утакмице у Атини, црвено-бели путују у Подгорицу, где их већ у недељу чека меч АБА лиге.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама