Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда на “Крову” остварила важну победу

Фудбалери Црвене звезде забележили су још једну победу и учинили још један важан корак ка одбрани титуле државног првака. Данас су црвено-бели били бољи у гостима против Вождовца и славили резултатом 1:4 (1:2).

Црвена звезда је одлично одиграла прво полувреме. И поред примљеног гола у 4. минуту сусрета (стрелац за домаћина био је Стоисављевић), црвено-бели су притискали цело прво полувреме и опседали су гол Вождовца. Ипак, до промене резултата дошло је тек у 30. минуту када је Бен затресао мрежу домаћина за 1:1, а потпуни, и заслужени, преокрет десио се у 37. минуту када је, најбољи играч Звезде у овој сезони, Мирко Иванић главом затресао мрежу домаћина за 1:2. Од прилика у првом полувремену посебно треба истаћи одличан шут Гајића, као и неколико прилика које су имали Бен, Катаи и Иванић.

На почетку 2. полувремена Вукановић је заменио Бена. Звезда је наставила са добром игром и имала је одличну прилику у 49. минуту, али Гаврић не успева де реализује изгледну шансу. Ушло се у један мирнији период у коме се ништа значајно није догађало, а у 58. мунуту Николић мења Петровића. А онда у 67. минуту мат у три потеза. Иванић је упослио Гајића који додаје лопту Гаврићу, а овај одличним ударцем доноси предност за Црвену звезду 1:3. У 75. минуту одличан ударац Вукановића, али голман домаћих брани и шаље лопту у корнер. После корнера Иванић покушава да смести лопту у мрежу, она се одбија до Вукановића који постиже четврти погодак за наш тим – 1:4. У 78. минуту Гаврић нема среће јер погађа стативу, а у 85. минуту играч домаћих, Станисављевић, погађа пречку нашег гола. До краја меча више није било узбуђења и Звезда је рутински привела меч крају.

Вождовац – Црвена звезда 1:4 (1:2)

Стадион: ,,ТЦ Вождовац”.

Судија: Драган Чоловић.

Стрелци: Стоисављевић у 4. за Вождовац, а Бен у 30, Иванић у 37, Гаврић у 67. и Вукановић у 76. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ивезић, Милосављевић (Вождовац), Катаи, Родић (Црвена звезда).

Вождовац: Крунић, Ивезић(од 46. Ласицкас), Пуртић, А. Богдановић, Хајднин, Ајдиновић(од 81. Вучић), Милосављевић, Цветићанин(од 55. Арсић), Дукић, Милојевић(од 60. Нишић), Стојисављевић(од 81. Станисављевић).

Резерве: Прековић, Миловић, Обуоби, Вучић, Стојчев, Нишић, Ласицкас, Станисављевић, Арсић, В. Богдановић, Јанковић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков(од 68. Дегенек), Милуновић, Родић, Петровић(од 58. Николић), Канга, Иванић, Катаи(од 68. Срнић), Гаврић(од 81. Фалћинели), Бен(од 46. Вукановић).

Резерве: Поповић, Одада, Дегенек, Павков, Фалћинели, Николић, Срнић, Гобељић, Вукановић, Крстовић.

Црвена звезда у суботу, 20, марта, дочекује екипу Младости из Лучана. 

Најбољи играч у мечу против Вождовца

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама