Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda sigurna u negledljivom derbiju

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i 16. pobedu u ABA ligi. Večeras su u jednom od lošijih derbija savladali ekipu Partizana rezultatom 73:64.

Crvena zvezda – Partizan 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14)

Ništa posebno nismo videli večeras u večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana. čak šta više, gledali smo derbi sa puno grešaka na obe strane i nešto malo atraktivnih poteza.

Crvena zvezda je igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno za pobedu koja ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, ali puleni Dejana Radonjića nisu oduševili. Jednostavno izgledalo je kao da ne žele da dodaju gas i dotuku protivnika, pa su iz te indolentnosti pravili dosta grešaka i bukvalno omogućavali gostima da ostanu koliko toliko u ovom meču.

Šut za tri poena je bio izuzetno loš kod naše ekipe (8/27), ali je tato šut za dva poena večeras bio izuzetno dobar, čak 60% (18/30). I večeras je centarska linija bila inferiorniji deo ekipe, mada treba istači odličnu partiju Duopa Rita koji je postigao 15 poena i imao 7 skokova i 2 asistencije.

Imaće trener Radonjić još dosta toga da uradi kako bi ekipa izgledala mnogo bolje i sigurnije na parketu, ali je malo vremena za to jer crveno-bele očekuje zaostali meč sa Cibonom, a onda u nedelju (22. marta) meč protiv Budućnosti, u Podgorici, koji će odlučivati koja od ove dve ekipe će zauzeti prvo mesto u regularnom delu sezone.

Crvena zvezda: Hol, Loj 10, Volden 12, Uskoković 2, Davidovac 14, Rit 15, Radanov 3, Dobrić 10, Simonović, Kuridža 3, Kuzmić, Noko 4

Najbolji igrač u meču protiv Partizana

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama