Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli poraženi na Novom Beogradu

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od Novog Beograda u duelu 12.kola Superlige Srbije na bazenu „11.aprilu/Vlaho Orlić“.

Ekipa Vladimira Vujasinovića je mnogo bolje otvorila susret, koji je obilovao isključenjima, golovima Ćuka, Gogova i Avramovića i povela 3:0. Gavril Subotić je uz zvuk sirene postigao efektan pogodak za 3:1 nakon prvog perioda igre.

Prednost iz prvog dela igre umnogome je pomogla Novom Beogradu u nastavku meča. Ćuk je pogodio i drugi put, Zvezda je preko Smiljevića uspela da se vrati na minus dva, ali je Gogov pogodio za 5:2, rezultat na poluvremenu.

Vladimir Mišović je ušao u seriju odbrana, 7 intervencija je zabeležio u prvom poluvremenu, a na kraju trećeg perioda je imao 10. Crveno-beli su zaigrali bolje u napadu, pogađali su Rađen, Subotić sa pet metara i Tankosić u dva navrata, što je donelo 7:6. Ali, Gardašević je sa dva gola doneo +4 svojoj ekipi pred poslednjih osam minuta, 10:6.

Bila je potrebna perfektna egzekucija Crvenoj zvezdi u poslednjoj četvrtini za veliki povratak. Domaći tim je konstantnim pritiskom uspeo da utiče da se broj isključenja „poravna“. Pogodili su kapiten Miloš Vukićević i Marko Radović za 10:8, bio je Mišović siguran na golu, Gogov nije iskoristio veliku priliku u tranziciji, ali je Gardašević prelomio utakmicu novim pogotkom za 11:8. Upravo je Gogov postigao peti gol za konačnih 12:8.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Subotić i Tankosić sa po 2 gola, po jednom su pogodili Rađen, Vukićević, Radović i Smiljević.

Novi Beograd se ovom pobedom izdvojio na drugoj poziciji, Crvena zvezda je ostala na trećem mestu.

Zvezdu u četvrtak očekuje prvi duel četvrtfinala Kupa Evrope u Moskvi protiv Dinama, a zatim i duel 13.kola Superlige u Nišu protiv Naisa.

NOVI BEOGRAD – CRVENA ZVEZDA 12:8 (3:1, 2:1, 5:4, 2:2)

Beograd, bazen: „11.april/Vlaho Orlić“. Bez gledalacaSudije: Putniković i Stanojević. Isključenja: Novi Beograd 16, Crvena zvezda 13. Igrač više: Novi Beograd 8/12, Crvena zvezda 3/10. Peterci: Novi Beograd 1(1), Crvena zvezda 2(2).

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović,Tomić, Petrovski, Ćuk 2, Gogov 5, Gardašević 3, Avramović 1, Radanović, Nikolov, Asanović, Vlahović, Martinović 1. Trener: Vladimir Vujasinović

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Kasum, Marković, Subotić 2, Milojević, Vićković, Basara, Rađen 1, Vukićević 1, Šimicu, Radović 1, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama