Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели поражени на Новом Београду

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од Новог Београда у дуелу 12.кола Суперлиге Србије на базену „11.априлу/Влахо Орлић“.

Екипа Владимира Вујасиновића је много боље отворила сусрет, који је обиловао искључењима, головима Ћука, Гогова и Аврамовића и повела 3:0. Гаврил Суботић је уз звук сирене постигао ефектан погодак за 3:1 након првог периода игре.

Предност из првог дела игре умногоме је помогла Новом Београду у наставку меча. Ћук је погодио и други пут, Звезда је преко Смиљевића успела да се врати на минус два, али је Гогов погодио за 5:2, резултат на полувремену.

Владимир Мишовић је ушао у серију одбрана, 7 интервенција је забележио у првом полувремену, а на крају трећег периода је имао 10. Црвено-бели су заиграли боље у нападу, погађали су Рађен, Суботић са пет метара и Танкосић у два наврата, што је донело 7:6. Али, Гардашевић је са два гола донео +4 својој екипи пред последњих осам минута, 10:6.

Била је потребна перфектна егзекуција Црвеној звезди у последњој четвртини за велики повратак. Домаћи тим је константним притиском успео да утиче да се број искључења „поравна“. Погодили су капитен Милош Вукићевић и Марко Радовић за 10:8, био је Мишовић сигуран на голу, Гогов није искористио велику прилику у транзицији, али је Гардашевић преломио утакмицу новим поготком за 11:8. Управо је Гогов постигао пети гол за коначних 12:8.

Најефикаснији у редовима Звезде били су Суботић и Танкосић са по 2 гола, по једном су погодили Рађен, Вукићевић, Радовић и Смиљевић.

Нови Београд се овом победом издвојио на другој позицији, Црвена звезда је остала на трећем месту.

Звезду у четвртак очекује први дуел четвртфинала Купа Европе у Москви против Динама, а затим и дуел 13.кола Суперлиге у Нишу против Наиса.

НОВИ БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:8 (3:1, 2:1, 5:4, 2:2)

Београд, базен: „11.април/Влахо Орлић“. Без гледалацаСудије: Путниковић и Станојевић. Искључења: Нови Београд 16, Црвена звезда 13. Играч више: Нови Београд 8/12, Црвена звезда 3/10. Петерци: Нови Београд 1(1), Црвена звезда 2(2).

НОВИ БЕОГРАД: Ристичевић, Филиповић,Томић, Петровски, Ћук 2, Гогов 5, Гардашевић 3, Аврамовић 1, Радановић, Николов, Асановић, Влаховић, Мартиновић 1. Тренер: Владимир Вујасиновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Касум, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Вићковић, Басара, Рађен 1, Вукићевић 1, Шимицу, Радовић 1, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама