Fudbal Fudbal/Vesti

U četvrtak s Mačvom, u ponedeljak sa Voždovcem

Crvena zvezda će u četvrtak od 19:10 dočekati Mačvu na stadionu ,,Rajko Mitić” u okviru zaostalog 22. kola Superlige Srbije, dok Voždovcu na ,,krovu” crveno-beli gostuju u ponedeljak u 16:05.

Duel sa Mačvom biće odigran u terminu Kupa Srbije jer je meč prevashodno odložena zbog prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope sa Milanom u Beogradu. Termin kupa biće naknadno određen, a naš tim se u četvrtfinalu sastaje sa IMT-om sa Novog Beograda. Prethodnu utakmicu protiv Mačve naš tim je odigrao u jesenjem delu šampionata u okviru 3. kola Superlige Srbije i slavio je u gostima rezultatom 3:0. Za Crvenu zvezdu tada su golove postigli Nikola Krstović, Veljko Nikolić i Miloš Vulić.

Crveno-beli neće igrati za vikend, nego će se u ponedeljak sastati sa Voždovcem na njihovom stadionu. Prethodni duel završen je u našu korst. Zvezda je u 8. kolu nanela težak poraz Voždovcu rezultatom 6:0, kada su za naš tim pogodili su Željko Gavrić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Milan Pavkov, a dva puta mrežu je tresao Diego Falćineli.

Crvena zvezda je nepobediva ove sezone u Superligi Srbije i sa 71 osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su ostvarili 23 pobeda i dva remija, uz gol razliku 66:10. Poslednju utakmicu u šampionatu naš tim je slavio protiv Čukaričkog sa 2:0 na stadionu ,,Rajko Mitić”. Mačva se nalazi na pretposlednjem 19. mestu sa 20 bodova uz gol razliku 18:45. Šapčani su ostvarili šest pobeda, dva puta su remizirali i 17 puta su izgubili. Vožovac stoji bolje na tabeli, na sredini na 11. poziciji sa 33 osvojena boda sa gol razlikom 37:40. Zmajevi su ostvarili devet pobeda, šest puta rezultat je bio nerešen, a poraženi su 11 utakmica.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama