Фудбал Фудбал/Вести

У четвртак с Мачвом, у понедељак са Вождовцем

Црвена звезда ће у четвртак од 19:10 дочекати Мачву на стадиону ,,Рајко Митић” у оквиру заосталог 22. кола Суперлиге Србије, док Вождовцу на ,,крову” црвено-бели гостују у понедељак у 16:05.

Дуел са Мачвом биће одигран у термину Купа Србије јер је меч превасходно одложена због прве утакмице шеснаестине финала Лиге Европе са Миланом у Београду. Термин купа биће накнадно одређен, а наш тим се у четвртфиналу састаје са ИМТ-ом са Новог Београда. Претходну утакмицу против Мачве наш тим је одиграо у јесењем делу шампионата у оквиру 3. кола Суперлиге Србије и славио је у гостима резултатом 3:0. За Црвену звезду тада су голове постигли Никола Крстовић, Вељко Николић и Милош Вулић.

Црвено-бели неће играти за викенд, него ће се у понедељак састати са Вождовцем на њиховом стадиону. Претходни дуел завршен је у нашу корст. Звезда је у 8. колу нанела тежак пораз Вождовцу резултатом 6:0, када су за наш тим погодили су Жељко Гаврић, Вељко Николић, Мирко Иванић, Милан Павков, а два пута мрежу је тресао Диего Фалћинели.

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 71 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 23 победа и два ремија, уз гол разлику 66:10. Последњу утакмицу у шампионату наш тим је славио против Чукаричког са 2:0 на стадиону ,,Рајко Митић”. Мачва се налази на претпоследњем 19. месту са 20 бодова уз гол разлику 18:45. Шапчани су остварили шест победа, два пута су ремизирали и 17 пута су изгубили. Вожовац стоји боље на табели, на средини на 11. позицији са 33 освојена бода са гол разликом 37:40. Змајеви су остварили девет победа, шест пута резултат је био нерешен, а поражени су 11 утакмица.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама