Hokej Hokej/Najava utakmica

Plej of: Zvezda kreće po 9. titulu

Hokejaši Crvene zvezde su završili regularni deo sezone bez poraza, kako se i očekivalo. Jedino što je malo bacilo senku na rezultate je poslednji meč protiv Vojvodine koji su naši oklopnici dobili tek posle penal serije. Upravo je Vojvodina (a ko bi drugi u ovakvoj hokejaškoj ligi) protivnik Crvene zvezde u finalu plej ofa koji počinje ove subote. Nažalost, uz sve probleme koji prate hokej na ledu, ove sezone se nadovezala i ova situacija sa korona virusom, ali eto, sve se privodi kraju i svi u Zvezdi, kao i njeni navijači, očekuju da crveno-beli oklopnici osvoje i 9. titulu prvaka države.

Pred ovaj plej of smo razgovarali sa igračima Crvene zvezde, Ivanom Anićem i Andrejom Cvikom, koji su govorili o svojim očekivanjima vezanim za ovaj plej of i utakmice sa Vojvodinom.

“Očekujem dobre utakmice. Vojvodina je u prethodnoj utakmici pružila odličan otpor, tako da moramo mnogo ozbiljnije da pristupimo narednoj utakmici”, rekao je Anić, a Cvik je dodao:

“Verujem da će biti zanimljiva utakmica, što za igrače, što za ljude koji budu gledali preko prenosa, ali se ipak nadam da neće doći do ovakve neizvesnosti”.

Pitali smo ih da li ih je Vojvodina iznendalila u ovom poslednjem meču, kao i šta treba da urade da do ove neizvenosti ne bi došlo u finalu.

“Pre bih rekao da smo sami sebe iznenadili toliko lošom partijom, nego što su nas oni iznenadili njihovom. Moramo da poradimo na realizaciji i disciplini i neće biti nikakvih problema u odbrani titule”, rekao je Anić.

I Cvik misli isto kao i njegov kolega:

“Ne bih rekao da nas je iznenadila Vojvodina, znamo da su borbena ekipa, ali smo generalno ušli olako u utakmicu što ne sme da se dešava u finalu. Imali smo odlične periode igre i držali smo pak većinom daleko od našeg gola, ali su nam se dešavale oscilacije u igri i padovi koncentracije. Definitivno treba da se popravi završnica, da bude više igrača ispred protivničkog golmana, jer iako smo imali dosta šuteva, nisu bili preterano opasni, pa ih je lako odbranio. To su ‘sitnice’ koje treba popraviti, a verujem da hoćemo pošto ne želimo da dovodimo u pitanje titulu”.

Za kraj, Ivan Anić je kao po običaju pozdravio navijače i naš portal.

“Pozdrav svim navijačima Crvene zvezde i CZBG portalu”.

Kao što smo rekli, prva utakmica plej ofa igra se već u subotu od 20:45 časova u ledenoj hali Pionir, a naša ekipa će (ako sve bude kako treba) biti na licu mesta, te ćete posle utakmice moći da poslušate i izjave trenera i igrača. Inače, plej of serija se igra na dve pobede, pa bi (ako sve bude kako treba) Crvena zvezda titulu mogla da osvoji već u Novom Sadu. Ali idemo korak po korak.

Srećno crveno-beli oklopnici!

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama