Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Плеј оф: Звезда креће по 9. титулу

Хокејаши Црвене звезде су завршили регуларни део сезоне без пораза, како се и очекивало. Једино што је мало бацило сенку на резултате је последњи меч против Војводине који су наши оклопници добили тек после пенал серије. Управо је Војводина (а ко би други у оваквој хокејашкој лиги) противник Црвене звезде у финалу плеј офа који почиње ове суботе. Нажалост, уз све проблеме који прате хокеј на леду, ове сезоне се надовезала и ова ситуација са корона вирусом, али ето, све се приводи крају и сви у Звезди, као и њени навијачи, очекују да црвено-бели оклопници освоје и 9. титулу првака државе.

Пред овај плеј оф смо разговарали са играчима Црвене звезде, Иваном Анићем и Андрејом Цвиком, који су говорили о својим очекивањима везаним за овај плеј оф и утакмице са Војводином.

“Очекујем добре утакмице. Војводина је у претходној утакмици пружила одличан отпор, тако да морамо много озбиљније да приступимо наредној утакмици”, рекао је Анић, а Цвик је додао:

“Верујем да ће бити занимљива утакмица, што за играче, што за људе који буду гледали преко преноса, али се ипак надам да неће доћи до овакве неизвесности”.

Питали смо их да ли их је Војводина изнендалила у овом последњем мечу, као и шта треба да ураде да до ове неизвености не би дошло у финалу.

“Пре бих рекао да смо сами себе изненадили толико лошом партијом, него што су нас они изненадили њиховом. Морамо да порадимо на реализацији и дисциплини и неће бити никаквих проблема у одбрани титуле”, рекао је Анић.

И Цвик мисли исто као и његов колега:

“Не бих рекао да нас је изненадила Војводина, знамо да су борбена екипа, али смо генерално ушли олако у утакмицу што не сме да се дешава у финалу. Имали смо одличне периоде игре и држали смо пак већином далеко од нашег гола, али су нам се дешавале осцилације у игри и падови концентрације. Дефинитивно треба да се поправи завршница, да буде више играча испред противничког голмана, јер иако смо имали доста шутева, нису били претерано опасни, па их је лако одбранио. То су ‘ситнице’ које треба поправити, а верујем да хоћемо пошто не желимо да доводимо у питање титулу”.

За крај, Иван Анић је као по обичају поздравио навијаче и наш портал.

“Поздрав свим навијачима Црвене звезде и ЦЗБГ порталу”.

Као што смо рекли, прва утакмица плеј офа игра се већ у суботу од 20:45 часова у леденој хали Пионир, а наша екипа ће (ако све буде како треба) бити на лицу места, те ћете после утакмице моћи да послушате и изјаве тренера и играча. Иначе, плеј оф серија се игра на две победе, па би (ако све буде како треба) Црвена звезда титулу могла да освоји већ у Новом Саду. Али идемо корак по корак.

Срећно црвено-бели оклопници!

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама